Китайска зодия – МАЙМУНА

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Години 
1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016, 2028 

Черти на личността

Изключително изобретателни, харизматични и приказни, хората маймуни са известни с тяхната интелигентност. Гениални са в преодоляването на трудни проблеми както за себе си, така и за другите. Весели и енергични по природа, те привличат много приятели с магнетичната си личност, вроден такт и дипломация, които могат да се трансформират в снизхождение, когато се налага.Те са нетърпеливи и се ядосват, когато става дума да се изпълнят желанията им бързо, но гневът им бързо се охлажда.

Изключително любопитен и жаден за знание, човекът Маймуна е най-щастлив, когато получава нови знания, факти и информация. Притежавайки почти фотографска памет, те обикновено запаметяват всичко, което са прочели. Изобретателността им в борбата с трънливи проблеми, която постигат с голяма лекота – обикновено им дава заслужено възхищение и благодарност от бизнес партньори, приятели и близки.

Почтени и посветени на приятелите си, маймуните са пламенни и страстни романтици и в същото време ​​могат бързо да загубят интерес към обекта на любовта им и да търсят друг. Общо взето това непостоянство се наблюдава и при някои проекти, които те изоставят, ако не се почувстват вдъхновени и потопени в тях веднага. Дори в хранителните си навици те обикновено предпочитат бърза закуска през деня вместо да седят и да си губят времето в хранене

Маймуните могат да се насладят на късмет в професията и кариерата, която изберат, тъй като са надарени с талант и изключителна оригиналност. Обикновено най-силна изява имат като монтьори, техници, учени, изследователи, изобретатели.

Здраве

Маймуните са доста здрави хора, тъй като водят активен и здравословен живот, изпълнен с движение и не обичат да се заседяват на едно място. Може да имат оплаквания от разширени вени и проблеми свързани с кръвоносната им система и сърцето, но дори това е рядкост. Имат най-уязвима нервна система.

Маймуните са съвместими с: Дракон и Плъх

Известни хора, родени в годината на Маймуната: Юлий Цезар, Даниел Крейг, Бети Дейвис, Джейк Гиленхал, Елинор Рузвелт, Даяна Рос, Уил Смит, Елизабет Тейлър, Хари Труман, Леонардо да Винчи, Алис Уокър, Наоми Уотс, Кайли Миноуг, Мартина Навратилова, Чарлс Дикенс, Том Ханкс, Пол Гоген, Омар Шариф.