Китайска зодия – ОВЦА

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Години 
1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015, 2027 

Черти на личността
Най-креативният знак в китайския зодиак! Родените в годината на Овцата (известна също като годината на Козата) често са артистични, чувствителни, сладки и очарователни. Страхливи по природа, хората Овца не са най-практичните. Макар и с добри маниери те понякога страдат от прекалено неуместно изказване – казват нещо погрешно в неподходящ момент. И все пак, на тях не им липсват приятели и почитатели, тъй като притежават значителен чар и „овча” невинност.

Овцете външно изглеждат по детински спокойни, но отвътре са несигурни и тревожни натури и като такива често намират убежище в религията, астрологията или окултното. Те не са прекалено амбициозни, но когато си намерят работа, в която могат да използват своите значителни таланти, те влагат голяма страст в това, което вършат. Обичат да се заобикалят с красиви неща и умеят да си създават удобства. Почти винаги са елегантно облечени, но могат да станат прекалено зависими от желанието си да се изявяват. И въпреки това, човекът Овца има вродена любов към природата и е най-щастлив, когато има занимание в градината.

В бизнеса овцете са склонни да бъдат силно дезорганизирани, но обикновено постигат голям успех като артисти, дизайнери и в много други творчески професии.

ЗдравеСпокойствието на Овцата често я предпазва от здравословни проблеми особено когато успеят да си осигурят дружелюбна среда около себе си. По принцип са доста здрави хора, но в днешния забързан свят всеки би се повлиял от стреса, а чувствителната Овца може да изпадне в депресия, ако попадне в безизходица. Трябва да се пазят от храносмилателни разтройства и да не злоупотребяват с алкохола.

Овцете са най-съвместими с: Глиган, Заек и Кон

Известни личности, родени в Годината на овцете: Джейн Остин, Борис Бекер, Джейми Фокс, Мел Гибсън, крал Джордж VI, Ференц Лист, Микеланджело, Майкъл Оуен, Марк Твен, Рудолф Валентино, Брус Уилис, Айзък Азимов, Катрин Деньов, сър Артър Конан Дойл, Умберто Еко, Боби Фишер, Пол Гаскойн, Михаил Горбачов, Мик Джагър, Мусолини, Робърт де Ниро, Лорънс Оливие, Лех Валенса, Пол Йънг.