Китайска зодия – ЗМИЯ

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Години 
1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013, 2025 

Черти на личността
Подобно на дълбока река, хората Змии обикновено са спокойни на повърхността, но техните мисли и емоции протичат много дълбоко. Човекът Змия е много интелегентен и умът му работи постоянно. Те са тихи по природа, предпочитат спокойствието, мразят трескавите действия и ненавиждат да се бърза при вземането на решения. Още повече не обичат да им се бъркат в живота, защото умеят да правят добри собствени преценки.

Змиите мразят да се провалят и са много щастливи, когато става въпрос за успех и придобивки. За да постигнат целите си, те са решителни и самоуверени, със силна воля, бърза мисъл и в повечето начинания успяват. Трудно „преглъщат” неуспехите, поради което те са рядкост в живота им. Човекът Змия разчита на себе си, за да успее в живота и не вярва на чуждо мнение по въпроси от изключителна важност. Те оценяват много добре фактите и използват собствените си дълбоки и съкровени чувства и интуиция, когато са на кръстопът в живота и трябва да вземат важно решение.

Хората, родени под знака Змия са с много добър външен вид и имат много приятели. Особено съблазнителни са жените, защото имат стил, изящество и са облечени с вкус. Умеят да общуват и притежават талант да впечатлят човека, от който имат нужда. Можете да се доверите на техния съвет, тъй като – както вече споменахме, притежават природна интуиция.

Змията не се привързва лесно. Въпреки че са известни като майстори в съблазняването, те трудно харесват и се влюбват. Но когато някой спечели сърцето и доверието им, те са много ревниви и могат жестоко да се обидят, ако злоупотребите с чувствата им. Дори и в приятелства или бизнес отношения, в които са се почувствали пренебрегнати или ощетени – те отвръщат на удара внезапно и без предизвестие!

В бизнеса Змията предизвиква уважение към своите постижения и околните се наслаждават на техните успехи. Родени са за финансисти и правят много умели инвестиции, които им носят добри печалби. Освен това от тях става много добри учители, писатели, философи, детективи и банкери.

ЗдравеОсновните проблеми са свързани с наследствени болести, от които най-често алергии и бъбречни заболявания. Тъй като не са много контактни – не боледуват често от заразни болести. Трябва да се научат добре да дъвчат храната си, за да избегнат проблеми със стомаха.  Не е изключено да получат високо кръвно налягане или някакво нервно разстройство.

Змиите са най-съвместими с: Дракон, Заек, Бик и Петел

Известни хора, родени в годината на Змията: Дик Чейни, Боб Дилън, Джон Кенеди, Джеймс Джойс, Пабло Пикасо, Марта Стюарт, Опра Уинфри, Ким Бейсинджър, Махатма Ганди, Грета Гарбо, Едгар Алън По, Жаклин Онасис, Мохамед Али, Ясер Арафат, Тони Блеър, Брамс, Линда Грей, Боб Хоук, Пол Хогън, Дж. Ф. Кенеди, Линда Маккартни, Mao Дзе Дун, Аристотел Онасис, Жан-Пол Сартър, Франц Шуберт, Виктория Ууд.