Китайска зодия – КОН

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Години 
1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014, 2026 

Черти на личността 

Както тигрите, с които те са най-съвместими, хората Коне могат да бъдат смесица от противоречия. Красив и буен, упорит и скромен, нетърпелив и изключително толерантен, Конят е най-вече съсредоточен в упорита работа и самостоятелност. Въпреки че конете работят добре и в екип, те предпочитат да го правят сами и показват изключителни нива на енергия и концентрация. Задълбочават се в изпълнението на задачите си.

В контактите си с хората те са весели, харизматични, а понякога и твърде приказливи, тъй като често по ясновидски завършват изреченията на другите. Те са много популярни сред познатите си и обичат да общуват с много хора, да посещават хепънинги, концерти и други организирани събития. Прями и честни те имат и добри качества на лидери, говорят убедително. Човекът Кон притежава ярък темперамент, понякога казва нетактични неща, но бързо се извинява. Едно от отрицателните му качества е, че не пази тайни.

Конете обичат да са елегантни, привлекателни за другия пол и често имат много любовни приключения преди да се обвържат с брак. Когато обичат някого, те са верни и грижовни към партньора си, въпреки че запазват доста от своята независимост, тъй като остават в сърцето си силно непокорни същества и не обичат да бъдат „заврени в ъгъла”. Проявяват мнителност и ревност, от което страдат връзките им.

Човекът  Кон обича разнообразието и нерядко опитва много професии. Пътуването е любимото им занимание  и за тях много подходяща е кариерата на шофьор, авантюрист, поет, артист, автор на пътеписи или политик.

Здраве

Хората от този знак са доста здрави, което вероятно се дължи на здравословния им живот, спортуването и живота сред природата. Конят ще се разболее, ако не може да излезе поради някаква причина. Все пак трябва да внимават с алкохола, тъй като по природа са купонджии.
Конете са най-съвместими с: Тигър, Петел, Куче и Овца

Известни хора, родени в годината на Коня: Ела Фицджералд, Арета Франклин, Нийл Армстронг, Роуан Аткинсън, Леонид Брежнев, Рей Чарлс, Шопен, Шон Конъри, Кевин Костнър, Клинт Ийстуд, Томас Алва Едисон, Харисън Форд, Джими Хендрикс, Джанет Джаксън, Никита Хрушчов, Хелмут Кол, Владимир Илич Ленин, Пол Маккартни, Исак Нютон, Луи Пастьор, Александър Солженицин, Барбра Стрейзънд, Патрик Суейзи, Джон Траволта, Майк Тайсън, Вивалди, Борис Елцин.