Китайска зодия – ЗАЕК

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Години 
1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023

Черти на личността 

Въпреки че като цяло Заекът е спокоен, нежен и любящ човек, той може да бъде много амбициозен и интуитивно знае как да напредне в живота. Те са добри слушатели, добри и сладки по природа и затова често са търсени като популярни и доверени приятели. Обикновено забележителни с  физическата си красота, Зайците обичат да се обграждат с красиви неща. Те имат добър поглед върху изкуството, дизайна и модата и най-често са в горната част на списъка за най-добре облечените хора.

Другите хора може да мислят Заека за плах, но родените под този знак правилно се възприемат за мъдри и предпазливи. Те не се хвърлят в нови начинания без първо внимателно да обмислят всичките възможни варианти. Зайците са много изненадани, когато спечелят на покер или ударят джакпота от тото, защото при тях късметът не идва лесно. По-скоро те постигат всичко с труд, мисъл и себеотрицание. Зайците са миротворците във всяка група, защото остават спокойни във всяка ситуация и не обичат да демонстрират гнева си. Дори когато са засегнати лично, те тактично премълчават, оставяйки опонента си замислен дали е бил прав.

На работното си място те се отличават от останалите с трезвото си мислене и може да се разчита на техния вроден такт при решаването на деликатни бизнес сделки. Обикновено е лоялен към работодателя си и е уважаван за честността и почтеността си.

В близки лични отношения те могат да бъдат много романтични, но естествената им предпазливост им пречи да се впускат в необмислени връзки. Те никога не биха се забъркали в любовен „триъгълник” – щом установят, че обектът на желанието им е обвързан – веднага прекратяват връзката!

Здраве

Зайците са много чувствителни хора и това ги прави податливи на заболявания, причинени от проблеми в ежедневието.  Трябва да обръщат повече внимание на себе си, на здравословния си живот и да предприемат правилните стъпки за преодоляване на проблемите си без да застрашават здравето си.

Зайците са най-съвместими с: Овца, Куче и Глиган

Известни хора, родени в годината на Заека: Алберт Айнщайн, Леон Троцки, Франк Синатра, Уитни Хюстън, Анджелина Джоли, Брад Пит, Джони Деп, Дейвид Бекъм, Тайгър Уудс, Мария Кюри, Кристина Онасис, Едит Пиаф, Тина Търнър и много други.