Водата лекува!

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Дехидратацията е основната причина за всяко заболяване, защото повече от половината от тялото ни е съставено от вода!

Тя е във всяка клетка и всяка тъкан. Биологичните процеси като обращение, смилане, абсорбция и екскреция зависят от водата, която е основата на кръвта и лимфата, поддържа сърдечните мускули и младоликата кожа, смазва ставите и органите и регулира телесната температура. Вие не можете да живеете без вода!

Когато човек напредва във възрастта, става жизненоважно да обърне внимание на консумацията на вода. Възрастните лица притежават по-малко клетъчна вода, а факторът е загубата на чувствителност за жажда. Тъй като водата е толкова важна за храносмилането, липсата на течност в тялото ви може да направи по-трудно смилането на храната. При това положение започвате да страдате от спазми, подуване на корема, газове, запек и дори рак на дебелото черво. Консумацията на повече вода, в съчетание с богата на фибри храна, ще предотвратят тези проблеми и ще избегнете нуждата от лечение. Дори помага на мозъка за по-ефективна работа.

За да се преборите с тази загуба на течности, отговорът е прост. Пийте повече вода! Избягвайте кофеин или алкохолни напитки. Това са диуретици и ще ви обезводнят (дехидратират). Всеки 100 мл кофеин или алкохол изисква допълнително от 200 до 220 мл вода, за да можете отново да хидратирате организма си.

От 6 до 10 чаши чиста вода всеки ден са необходими за подобряване на функционирането на организма. Пиенето на вода помага на храносмилателната система, а получаването на достатъчно течности ще ви даде свежа кожа, ясни очи и блестящи коси. Признаците на глад понякога могат да бъдат предупреждение, че тялото ви се нуждае от течности – чайове, плодови сокове, пресни фрешове, могат само донякъде да заместят водата.

 

Публикувано в категории: Болести и лечение » Здравословен живот » Здравословно хранене

Автор Спасова

Проф. д-р Петър Манолов: БОДИЛАКС – истинско и трайно решение на запека и килограмите!

Бодилакс е оригинален натурален продукт, съставен от растителни екстракти с еднопосочно действие, предназначен да регулира моториката на стомашно-чревния тракт и по-специално на дебелото черво при нарушения във функцията му, свързани с хронична обстипация /запек/, хроничен спастичен колит, проктоколит, дивертикулоза, хемороидална болест и наднормено тегло.

B17 КОМПЛЕКС – неизвестното оръжие срещу рака

С активна съставка „Леатрил”

100 % натурален продукт, съдържащ vitamin B17 и бета-глюкани

Какво представлява хистерията?

Като начало, да уточним, че хистерия и истерия е едно и също нещо.

Ето с какво са полезни ябълките и зеленият чай!

Учени от Института по хранителни изследвания в САЩ разкриха с какво точно ябълките и зеленият чай са полезни за човешкото здраве.
Ябълките и зеленият чай потискат активността на молекулите VEGF, които могат да причинят атеросклероза.

БРУФЕН / BRUFEN

БРУФЕН е нестероидно противовъзпалително средство. Неутрализира инфекции, понижава температурата, действа обезболяващо. БРУФЕН под формата на суспензия е подходящ вариант за овладяване на умерени болки, болестни състояния при ревматоиден артрит, артроза, болки при месечен цикъл. При деца под 12-годишна възраст се допуска прием на суспензията при простуда с висока температура и остра болка. Продуктът започва да действа след около половин час.

Пет инструмента за натурална детоксикация

Процедурите за детоксикация са на мода и на почит; появяват се все нови и нови “инструменти” за очистване на организма – особено през пролетта. Някои от тези програми са само по джоба на богати хора или звезди с висок рейтинг. Истината е, че чудесен ефект може да се постигне и по съвсем простички и познати начини, при това в домашни условия.

Специалистите отговарят на ваши въпроси за здравето

Всички си задаваме въпроси за нашето здраве, независимо от възрастта ни.

Пет ползи за здравето от „креватната гимнастика”

Със сигурност знаете, че „креватна гимнастика” означава секс.

Ето защо трябва да включите тези 5 подправки в менюто си!

В медицината дафиновият лист се използва за направа на лек с антитоксично и антиепилептично действие.

Дърветата са енерговампири – зареди се със сила от гората СЕГА!

Ако не ви достига енергия, дърветата са в състояние да ви я дадат

Има ли надежда за болните от рак на панкреаса?

Ракът на панкреаса е заболяване, което често протича бързо и има фатален изход

Доц. Светослав Ханджиев: Спазвайте това лесно правило и ще живеете дълги години

Въпросът със зависимостта между хранене и дълголетие отново е на дневен ред. Как трябва да се храним и какви диети да спазваме, научаваме от доц. Светослав Ханджиев