Станишев към Доган: Не ти решаваш съдбата на България

75
Добави коментар
m1ss
m1ss

„Съдбата на България зависи от българските избиратели“, така премиерът Станишев коментира думите на Ахмед Доган, че съдбата на България би била различна, ако Сокола пожелаел.

„Винаги съм казвал всеки един човек да участва в изборите и да гласува. Всяка партия носи своята политическа отговорност за съдбата на страната“, допълни той.

„След изборите за 41-во народно събрание българските граждани ще определят формата на управлението“, отговори премиерът на въпрос дали е възможно да се коалира с ДПС.

„Многократно съм казвал, че няма предопределени коалиции за нас от левицата“, заяви премиерът.

Според него в условията на криза „страната се нуждае от ефективно управление, а не да се потъва в безкрайни разговори или повторни избори, ако на някого не му се уреди въпросът, както го е очаквал“.

Премиерът изрази безпокойство, че от страна на ГЕРБ и десницата се насаждат съмнения по отношение на резултатите от изборите.

Според него фирмата „Информационно обслужване“, която брои избирателните резултати, го прави от 2005 г. и той не е чул някой от опозицията да се е оплаквал досега.

„Това внушение е опасно според него за демократичния процес, а намеците за оспорването на резултатите от изборите са опасна игра“, заяви той.

По публикацията работи: Видка Атанасова