Шестима ранени в катастрофа край Варна

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Шестима души са пострадали при тежка катастрофа на пътя Виница – Кичево, край Варна. Лек автомобил Renault Clio и мотоциклет са катастрофирали на пътя между Виница и село Кичево, близо до картинг пистата.

До произшествието се стига, след като автомобилът излиза от паркинга до пистата без да спре на знак Стоп, а по пътя карат два мотора. Единият мотор успява да избегне опасността, но другият се врязва в шофьорската врата. След удара мотористът излита на 10 метра и в момента е в тежко състояние. В колата са пътували жена и три малки деца. Жената е леко пострадала, но въпреки шока успява да извади децата и да ги избута настрани.

След секунди моторът и автомобилът се възпламеняват.

Пострадали са водачката на автомобила, която е с изгаряния на лява подбедрица и длан, пътничка от лекия автомобил на 64 г. с контузия на ляво коляно, и двете без опасност за живота. Мотоциклетистът е с фрактура на таз и две предмишници, без опасност за живота.

Първи на помощ с пожарогасител се притичва работник от картингпистата. След това още 10 души опитват да угасят пламъците с пожарогасители на колите си, но безуспешно. В крайна сметка огънят е потушен от дошлите пожарникари.

България