Най-популярните музеи в света

4
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Най-популярните музеи в света

21 юли 2013 | 06:31

6230

Не е изненада, че най-посещаваният музей в света е Лувъра в Париж – със своите 8.5 милиона посетители годишно, следван от Британския музей в Лондон и Нюйоркския музей на изкуствата Метрополитън.

Най-популярният обаче е друг. Според проучване на сайта Tripadvisor посетителите особено много харесват музея Ермитаж в Санкт Петербург, с неговите 60 000 експоната от Леонардо да Винчи до Пикасо. Също много доволни са и от музея за антропология в Мексико Сити и от Института по изкуство в Чикаго (САЩ).

Но какво всъщност прави един музей наистина добър? В допълнение към експонатите важна роля играят и времето, в което чакате на опашка, магазинът към музея и ресторантите в околността, както и цената на билета.Вижте как са класирани най-обичаните музеи:

Първо място: Ермитажът и Зимният дворец в Санкт Петербург, Русия

Потребител на Tripadvisor е написал за музея: „Цялата красота на света, събрана в един музей“.

Второ място: Музеят за антропология в Мексико Сити

„Впечатляваща архитектура, представляваща фон на великолепни скулптури, стенописи, пещерни рисунки и артефакти, които позволяват пътуване в други епохи“, гласи един от коментарите в сайта.

Трето място: Института по изкуство в Чикаго, САЩ

Коментар в сайта гласи: „Великолепно изкуство от различни епохи. Самата сграда е произведение на изкуството. Има голяма колекция от импресионисти. И точно когато си мислите, че вече сте видели всичко, откривате нещо ново!“.

Четвърто място: Яд Вашем (Йерусалим, Израел)

Потребител коментира: „Всеки трябва да дойде тук и да види колко трезво и нормално са изглеждали лицата на злото, гледката е потресаваща“.

Пето място: Frick Collection, Ню Йорк, САЩ

Коментар от потребител: „Зашеметяващо изкуство и никакви опашки за влизане“.

Етикети:

музеи,
пътешествия,
дестонации

5 харесват тази статия

0 не харесват