Лалева сменя Лалова на 200 м на Балканиадата в Стара Загора

2
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Ивет Лалова ще участва в две дисциплини на Балканиадата по лека атлетика в Стара Загора предстоящия уикенд. Първоначално организаторите обявиха, че европейската шампионка на 100 м от Хелзинки 2012 ще стартира на 100 и 200 м, както и с щафетата на 4 по 100 м, но ситуацията се промени. На 200 м ще участва шампионката на страната ни Габриела Лалева, съобщава BGathletic.com.

Лалова ще направи първия си старт у нас за последните две години. Тя спечели балканската титла на 100 м в Сливен през лятото на 2011 г. с отличните 10.96 сек. Европейската шампионка на 100 м ще бъде четвърти пост и в щафетата 4х100 м в Стара Загора. Мария Данкова, Лалева и Галина Николова ще бъдат също част от националния квартет.

Лалова, която се подкрепяше българските юноши и девойки по време на еврошампионата през миналата седмица в града, в който живее и тренира – Риети, ще пристигне в България в петък. В неделя тя ще се завърне в Италия, за да продължи с подготовката си за основното й състезание през 2013 г. – световното първенство в Москва през август.

Целият тим на България за Балканиадата ще стане ясен утре. Очаква се Ваня Стамболова да стартира на 400 м с пр.