Буфон: Италия е сред най-добрите в света

1
Добави коментар
Juventino
Juventino

Джанлуиджи Буфон е сигурен, че Италия ще има големи шансове за спечелване на Световната Купа в Бразилия другото лято.

Picture: Globaltimes.cn

Адзурите отпаднаха още в групите през 2010 година, но вратарят е оптимистичен относно силата на националния отбор след тяхното представяне на Европейското първенство през 2012 година и скорошния турнир за Купата на Конфедерациите.

Пред ANSA легендарният вратар заяви: “Чудесен национален отбор се ражда. Можем още да се развиваме и да се изправим срещу когото и да е на Световното първенство.”

“На турнира за Купата на Конфедерациите демонстрирахме, че сме на едно ниво с най-добрите отбори в света. Също така отбелязахме и прогрес в начина ни на игра. Сега трябва да продължим да следваме инструкциите на треньора Чезаре Прандели за да продължим да израстваме.”

Италия завърши със сребърни медали, след като загуби финала на Европейското първенство от отбора на Испания преди година. Преди месец взеха бронзови медали на Купата на Конфедерациите в Бразилия.

Буфон вече има 133 мача с националната фланелка и е само на 3 срещи от изравняване на рекорда на Фабио Канаваро за най-много мачове за националния отбор на Италия.