5 Топ съвета за високи жени: Как да откриете подходящите дрехи? » eMODNO мнение

2
Добави коментар
svetla58
svetla58

Високите дами, за разлика от по-ниските и средно високите, имат специфични проблеми при избора си на облекло и аксесоари. В повечето случаи е изключително трудно да открият подходящите дамски дрехи, които да са им по мярка. Може би ви е познат проблема: взимаш си панталон, който е точно твоя размер и ти стои страхотно, но когато погледнеш надолу, виждаш че крачолите отново са малко къси, а решението да си вземеш по-големия размер никак не ти се нрави.

Знаем колко е неприятна тази ситуация и за това в тази статия ще се опитаме да предложим на високите дами 5 топ съвета, как да открият подходящите и модерни дамски дрехи.

Неглижето е на мода! Как да се обличате небрежно и ефектно?

Да! И високите жени могат да се обличат небрежно и в същото време готино! Изберете стилен костюм в две части –  панталон и сако. За да не се притеснявате, че ръкавите на сакото са малко по-къси, можете спокойно да изберете пуловер или риза с по-дълги ръкави. Другият вариант е просто да навиете ръкавите на сакото, защото тази тентенция е актуална. Ако предпочитаните от вас дрехи са роклите, в такъв случай изберете рокля със свободна кройка, която да загатва извивките на тялото ви.

Как да изберете сексапилни рокли?

Всяка висока жена трябва знае, как да избере секси рокля подходяща за нейния тип тяло. В този ред на мисли дамите с по-пищни форми може би ще искат да покажат своите предимства (говорим за деколтето) и сме напълно „за“ идеята. От друга страна жените с по-спортна натура ще заложат на рокли, които ги правят по-женствени, създавайки впечатление за повече извивки. Ако сте комбинацията от по-пухкава и в същото време висока дама е добре да изберете модел рокля, с която да подчертаете любимата част от тялото си, а същевременно да прикриете това, което ви смущава. За да привлечете вниманието върху лицето си изберете рокля с V-образно деколте или тип лодка.

Високите дами, които имат перфектни пропорции и тялото им е тип „пясъчен часовник” трябва да се смятат за благословени. Те спокойно могат да изберат каквато и да е рокля, която следва линията на тялото и ще им придаде още по-сексапилен силует.  Секси рокли можете да откриете тук и в колекцията на goddiva.co.uk. От друга страна дамите с “крушовидна” форма на тялото, могат да изберат рокля в два цвята – светъл и тъмен. Светлият е подходящ за горната част на роклята, а по-тъмният – за долната част. За завършващ щрих заложете на красив колан, подчертаващ тънката талията. Рокли за по-пищни дами от M&Co вижте тук, както и в колекцията на 3suisses.bg.

За бъдещите майки… Как да се обличате по време на бременност?

Ако освен по-високи вече се чувствате и „по-наедрели” спрямо околните ви, то бременността със сигурност няма да ви накара да се почувствате по-добре. Вместо да се криете зад широките дрехи по време на този период, по-добре би било да се научите, как да се обличате, така че да подчертаете целия си блясък. Подберете дамски дрехи, които обгръщат всяка ваша извивка.

По време на бременността е добре да заложите на модели с диагонални или вертикални ивици, които ще създадат илюзия за по-слаба фигура. Не пренебрегвайте черния цвят и тъмните нюанси, защото те имат свойството да правят фигурата по-слаба. Затова изберете облекло в черен цвят и просто бъдете ослепителни…

Малки тайни… Как да удължите панталоните?

Почти всяка висока жена е имала проблем с избора на някои дамски дрехи, като например избора на панталони, които да са й по мярка, а не по-къси като дължина. В такъв случай само няколко сантиметра повече към крачолите ще са достатъчни, за да решите проблема. Как? Разбира се, много по-лесно е да се скъси един панталон отколкото да се удължи, но това не е невъзможно. Това може се случи благодарение на направения подгъв. Разшийте го, прегладете ръба, така че да се заличи. По този начин печелите допълнително поне 5см.

Клин и дънки? Как да изберете дамски клинове и тесни дънки?

Дори много високите жени трябва да имат поне един чифт тесни дънки или клин в гардероба си. Те не трябва да се страхуват от тези дамски дрехи, въпреки че действително тесните панталони добавят допълнителна визуална дължина към краката.

Изборът на идеалния тоалет може да е истинско мъчение или страхотно удоволствие. Колкото повече познавате и обичате тялото си, толкова по-лесно ще ви е да го обличате и да изглеждате страхотно. Надяваме се съветите от тази статия да са ви помогнали и да са ви насочили за откриването на тези дамски дрехи, които ви стоят страхотно.

Автор: Елена Стойкова

Редактор: Делица Цонева