Питбул отпаха устата на стопанина си

1
Добави коментар
mignews
mignews

Мъж на 30 години пострада тежко, след като бе ухапан от своя домашен любимиц – питбул, съобщава struma.bg.  Калоян Илиев от Дупница е бил нахапан жестоко по устата и носа от кучето си. Мъжът дошъл в спешния център в Дупница с почти отхапана горна устна и обилно кръвотечение от раната.

Пред лекарите едва успял да каже, че се опитал да погали питбула, който незнайно защо се изправил на задните си крака, скочил и го захапал за устата.  Съседи на Калоян видели борбата на кучето и собственика му и с много мъка успели да спасят Калоян от озверялото куче.

Илиев е консултиран от хирург, който преценил, че трябва да бъде изпратен в столична клиника по лицево-черепна хирургия. Според специалисти вероятно ще се наложи с пластична операция да възстановят лицето на Илиев, тъй като горната устна е разкъсана от кучето.

Дългогодишни санитари, медицински сестри и лекари в Спешния център в Дупница не си спомнят в практиката си да е имало пациент, ухапан по лицето от куче. Обикновено раните са по ръцете и краката.