Това ли ще бъде новата лимузина на Путин? | Topgear.bg

1
Добави коментар
interesnooo
interesnooo

Едва ли някой е очаквал човек, който в свободното си време ходи на лов в Сибир, практикува джудо, кара болид от F1 и изтребител, и на всичкото отгоре е президент на Русия, да се задоволи с това да бъде развозван наоколо в Mercedes S-класа. Трябва му нещо, от което да лъха патриотизъм. Нещо като бронирана версия на работния кон Lada Niva или направо танк Т-90, но не знаем как второто ще се приеме на среща на ООН например. Затова от Завод имени Лихачова (накратко ЗиЛ) са се нагърбили с нелеката задача да направят ново возило за президента.

Проблемът е, че ЗиЛ не са правили лимузини от много дълго време. Това накара хората в мрежата да впрегнат творческия си потенциал и да изпратят на производителя идеите си. Това, което виждате тук е работата на Ярослав Яковлев и Бернд Уийл. Колата е типичен представител на руската архитектура, а „стилът й е величествен и изпълнен с класицизъм – комбинация, олицетворяваща могъщество и власт.“

Отвън виждаме огромна предница, почти право предно стъкло и полегато задно. А вътре почти нищо не виждаме. И нищо не ни казват. Предполагаме, че ще има закачалки, на които президентът да си закача ушанката, държачи за чашки за водка и задължителния за тези ширини видеорегистратор на таблото. А ако по някаква причина тази кола не се хареса на г-н. Путин, ГАЗ Тигр (виж последната снимка) ни се струва приемлива алтернатива. А на вас?