Консулът в Бурса спрял да издава заради шумен съсед

1
Добави коментар
mignews
mignews

Българският консул в Бурса Димитър Хаджиев е отказал да издава за един час визи в знак на протест срещу съсед, който вдига шум, и срещу бездействието на турската полиция по случая. Това става ясно от публикация във вестник „Бурса Хакимийет“, достоверността на която обаче бе отречена от българското външно министерство.

Според вестника в понеделник консулството прекъснало за един час издаването на визи.  Протестът продължава и във вторник, когато консулството ще прекъсне за два часа издаването на визи, в сряда – за три часа, а в четвъртък – през целия ден, пише вестникът.  Причината за протеста на българския консул била битов проблем.

Димитър Хаджиев живеел под наем в апартамент в квартал „Нилюфер“ в Бурса. Но съседът му от горния етаж непрекъснато, по всяко време на деня и на нощта вдигал нетърпим шум.  Особено нощно време вдигал толкова много шум, че Хаджиев не можел да спи и бил неспособен да работи.  Хаджиев напуснал жилището. Той съобщил за случая на полицията в квартал „Нилюфер“, но не получил никакво съдействие от нея.

Консулът предприел тази форма на протест в консулството, което се намира в квартал „Хюрриет“, за да привлече вниманието на валията на Бурса Шерафеттин Харпут и на властите в Бурса към проблема.  Българското консулство в Бурса издава по около 150 хиляди визи годишно.  От външно министерство съобщиха обаче, че информацията не отговаря на истината – консулството работи нормално, а издаването на визи не е било спирано и за минута.