Ретро автомобили от цялата страна на парад в Поморие

1
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

„Берлие” от 1924 г., „Панар Левасьор”, единственият в страната кабриолет на „Форд Мустанг”, „Мерцедес” от 50-те години– това е само малка част от автомобилите, които ще могат да се видят в Поморие. Вторият парад на ретро автомобили в града ще се проведе на 3 август, от 10:00 часа, на площад „Св. Св. Кирил и Методий”.

Гостите ще могат да се насладят на над 70 атрактивни автомобили и 20 мотоциклети, представени от авто-мото клубовете в Бургас, Варна, София, Благоевград, Стара Загора, Ямбол и Сливен. В парада ще участват най-големите колекционери у нас, сред които Николай Колев – Бижуто и помориецът Димитър Янев.         

 В 14:00 часа ще бъде награждаването. Собственикът на най-атрактивното возило ще получи емблематична за Поморие склуптура, изработена от член на Бургаски авто-мото клуб Ретро.

В 15:00 часа автомобилите ще направят парадна обиколка по маршрут: площад „Св. Св. Кирил и Методий” – ул. „Алеко Константинов” – бул. „Яворов” – Интер хотел Поморие – ул. „3 март” – спортна площадка – хотел Манц – ул. „Самуил” – ул. „Солна” – ул. „Княз борис I”.         

Организаторите, Община Поморие и Бургаски авто-мото клуб Ретро, канят всички жители и гости на Поморие  на зрелищния парад.