Росен Плевнелиев бил президент само на гражданите

1
Добави коментар
bobanac
bobanac

/Поглед.инфо/ През 1996 година Жельо Желев е налагал вето върху закон за бюджета. Росен Плевнелиев няма да е първият президент, който се е опитвал да спира работата на правителството. Въпросът е, че вчера четох интервю на Росен Плевнелиев дадено за немското обществено радио. То беше озаглавен „Росен Плевнелиев – президент на гражданите“. Това много ме притесни. Това каза пред камерите на TV7 проф. Мирослава Кортенска.

Преди дни излезе последното социологическо проучване, в което президентската институция имаше рекордно нисък рейтинг – 40%. Това показва, колко е обичан Плевнелиев в обществото. Интервюто пред немското радио е нагласена работа. Президентът търси чрез външни медии да се представи за любимец на обществото. Истината се видя на февруарските протести, когато хората го освиркаха и също така онзи ден, когато бяха внесени стотици подписи с искане за неговия импийчмънт, обясни Кортенска.

Целта на Плевнелиев е да направи ново служебно правителство. Той се отдели от всички политици и иска да се представи за лице на протеста. Вчера дори Бойко Борисов каза, че изборите трябва да бъдат май месец, а не веднага. Плевнелиев остана единственият политик, който настоява за предсрочни избори веднага. В тази сложна ситуация президентът се опитва да си прави евтин пи ар, което е много лошо, категорична беше Кортенска.

Източник: ПИК

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели