Как кучето показва, че ви обича?

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Когато кучето казва „обичам те” това обикновено е доста очевидно от езика на тялото му.

Ако не сте сигурни как да тълкувате сигналите, които вашето куче ви изпраща, разгледайте списъка по-долу. В него сме описали общите признаци на привързаност, които кучето ви демонстрира.

Близва ви

Защо кучето ви близва? Разбира се, може да има много причини, но една от тях е – то показва колко много ви обича. По някакъв начин, близването може да се сравни с човешката целувка.

Ходи след вас, пред вас и около вас

Когато обичаш някого, обикновено искаш да прекараш с него цялото си време. Същото поведение е типично и за кучетата

Ляга по гръб

Това е един от най-честите признаци на обич и щастие. Нещо повече, това е знак на доверие и покана да му почешете коремчето.

Подскача върху вас

Това може да бъде израз на любов и начин да ви поздрави. Не забравяйте, че понякога кучетата скачат върху вас в опит да демонстрират господство. Останете негов лидер и не го насърчавайте да прави това, освен ако наистина го искате.

Размахва опашката

„Едно куче може да изрази повече с опашката си за секунди, отколкото неговият собственик може да изрази с езика си за час.“ – Неизвестен автор. Цитатът казва всичко.

Опира глава в скута ви

Това е ясен знак на любов, доверие и покана към вас да го погалите като приятел.

Опитва се да привлече вниманието ви с някоя лудория

Те правят това по най-различни начини, основната идея е да покажат своята преданост. Въпреки това, не забравяйте, че прекалено многото внимание може да разглези кучето и да подкопае вашата водеща позиция.

Издава хленчещи звуци

Понякога това е молба да му дадете нещо за хапване или се оплаква, че не го извеждате на разходка.

Вглежда се във вас

Вероятно сте забелязали, че когато ви гледа то сякаш казва: „Ти си моят собственик, моят рай и ад!“

Всяко куче е уникално в израза на своята любов, така че винаги можете да добавите нещо в списъка. Ако обичате кучето си, ние сме сигурни, че ще се разбирате помежду си лесно.