Миленита ще подгрява Лили Иванова в Лозенец

19
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

След броени дни (на 7 август) в Hacienda Beach ексклузивен концерт ще изнесе звездата на родната поп музика Лили Иванова, която ще бъде придружавана от своя оркестър.

Харесай страницата ни във Facebook

Сцената ще бъде специално изградена във водата около плажа на Hacienda в морския курорт Лозенец.

Вече са известни имената на подгряващите изпълнители, които ще пеят на сцената преди голямата звезда. Първата от тях е Миленита, която направи истински фурор с абсолютния си хит „Черни котараци“.

Песента, влязла в Топ 100 на България за 2010 г. и популярна със закачливия видеоклип с участието на Юлиян Вергов, е част от втория албум на Миленита „Gаtо“ от 2010 г. , последвал дебютния „Do It Again“ от 2005 г.

До края на 2013 г. предстои издаването на трети албум, който ще събере голяма част от най-новите композиции на Миленита, вече превърнали се в любими на многобройните й феновете по клубовете и в канала й в YouTube – „Да ти го начули“, „Пия за Мария“, „Вевеве сеир беге“ и много други.

Стилът на Миленита трудно може да бъде определен жанрово, но както текстовете й,така и музиката й винаги звучат оригинално с неподражаем привкус на музикални течения от цял свят. В пъстрата палитра на мелодиите й могат да бъдат открити влияния от суинг, фънк, ню джаз, поп, алтернативен рок и латин фолк.

Миленита е една от малкото жени в България, които сами пишат текстовете, музиката и аранжиментите си. И не само това – засега е и единствената певица у нас, за която испанският е майчин език наравно с българския.

Родена в Хавана (Куба), живяла в Испания и Мексико, тя изпълнява много от парчетата си на испански без никакъв акцент (Escalera, Araña, Gato Jmunderiño). Други звучат на английски и български, но винаги с характерния чувствен глас на Миленита, разпознаваем и силно отличаващ се сред останалите съвременни български изпълнители.

От пролетта на тази година Миленита концертира активно из клубовете в страната с новата си лайв група Funky Miracle, които също ще се изявят на сцената в Hacienda преди да излезе Примата на родната поп музика.

Седемте момчета от бандата обогатяват парчетата й с изключителната енергия на брас секцията и динамичния ритъм на фънк, реге и ска звучене, което спонтанно превръща всяко тяхна поява на живо в арена за безспирни танци и не оставя равнодушна и най-пасивната публика.

Сполучливата комбинация от харизматичното присъствие на Миленита и безспорния талант на музикалното чудо Funky Miracle с всеки изминал ден им печели все повече фенове. След супер успешните си участия в София тази пролет, Миленита и Funky Miracle се отправиха на лятно турне из страната, включващо клубни и открити сцени в Пловдив, Варна, Бургас, курорти по южното ни Черноморие, участие на третия младежки фестивал във Варна Fun City и тазгодишния „Spirit of Burgas“.

В късните часове на втората вечер на Спирита (28 юли) Миленита и Funky Miracle взривиха над 1000 човека на сцената „На Тъмно Freestyle“ със силно зареждащ лайв, привлякъл интереса на един от най-очакваните изпълнители на фестивала Dub FX, който не само изгледа целия им гиг, а сензационно покани две от момчетата от брас секцията да излязат заедно с него на сцената за две от парчетата му. С това Dub FX потвърди безпогрешния  хитов усет на Миленита, която навръх 8 март тази година откри Funky Miracle съвсем случайно в столичен клуб.

Коментари

коментар(а)