Честит рожден ден, Джеймс!

17
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Tweet

Pin It

Вокалистът на легендарната метъл група Metallica Джеймс Хетфийлд навършва 50 години днес (3 август).

Харесай страницата ни във Facebook

Тази година се навършват и 25 години от един от най-силните албуми на групата – „… And Justice for All“, a pрез септември се очаква да излезе и филмът на групата, който ще бъде в 3D формат.

Още от детските си години Джеймс взима уроци по пиано, а китарата овладява в тинейджърските си години. Роден е в семейството на оперна певица и шофьор в предградията на Лос Анжелис.

След неколкократни опити за сформиране на група, през 80-те заедно с барабаниста Ларс Улрих основават Metallica. След първите два албума „Kill’Em All“ и „Ride the Lightning“, идва и класиката „Master of Puppets“.

Малко по-късно излиза и „…And Justice for All“. С едноименния албум „Metallica“, наричан още „Черният албум“ заради обложката си, завършва считаният от феновете за класически период на групата. Следват „Load“ и „Reload“, в които групата омекотява звученето си.

През 2008 г. излиза и последният студиен албум Death Magnetic и отново – поредица от турнета, включително и у нас. В България групата свири три пъти – в Пловдив през 1999 г. и в София през 2008 и 2010 година.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It