Малки и големи обяви

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Августовската преса се превръща в бюро по труда. Освен класическите малки обяви тип „Фирма набира спешно квалифициран персонал с френски“ отскоро се появяват и големи обяви тип „МВР изгражда нова агентура“.

Горещата оферта е публикувана на челната страница на „Преса“, цитираща главсека на щедрото растящо ведомство. Ще бъдат открити стотици, може би дори хиляди работни места „в икономическата сфера, сред структурите на организираната престъпност, в звената, които генерират корупция и контрабанда“.

Предложението не е за изпускане, особено като се има предвид перспективата за развитие. Както гледаме – от време на време излизат вакантни места и за министър-председатели под прикритие…

„42-ма от НСО пазят Борисов и Цветанов“, додава същият вестник, сякаш за да засили мотивацията на кандидат-агентите с полагащите се в бъдеще бонуси.

„Десетки напират за професионален чревоугодник“, намесва се конкурентният HR чрез „Труд“. Свободните места са само две, но със заплата от 1500 лв. срещу организирана обиколка на 100 кръчми из цялата страна. Освен да плюскат на корем, назначените ще трябва да пишат текстове във възхвала на консумираното пътьом меню и да ги илюстрират с подобаващ снимков материал от мeстоконсумирането.

Засега кандидатите са 52-ма, но с оглед на очертаващата се бюджетна криза се очаква мощен наплив в последния момент. Защото „Вето на бюджета = срив във фискалния резерв“, предупреждава „Труд“, а „Монитор“ обобщава още по-лаконично: „Станишев: Плевнелиев = Дянков“.

Равно, неравно, ама след Нова година сума народ ще се радва на разчетите на Пицката: „Догодина 3000 богати пенсионери“ („Стандарт“). Богатството на най-заслужилите от 1 януари ще се изразява в средно 1100 лв. месечно, което е добра изходна база в условията на отворения европейски пазар. Макар конкуренцията все още да е далеч – „Най-богатият пенсионер в света разполага с 26 млрд. долара“ („Новинар“), надежда за просперитет винаги има. Само следете обявите.