Какво да правим със старите мебели и вещи

2
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Ако скоро не сте освежавали дома си или вилата и ви предстои ремонт, със сигурност ще се разделите с голяма част от старите мебели и пособия. Когато бързаме да ги разчистим, забравяме колко полезни всъщност могат да бъдат те. С малко идеи биха могли да са превърнат в интересен акцент.

Ако в банята имате стара вана, която ще бъде заменена от нова или от душ кабина, тя може да бъде вашата нова мини градина. Засадете любимите цветя или билки и  я поставете на видно място. 

Ако освен от нова баня се нуждаете и от диванче за уютния хол, старата вана върши чудесна работа. Трябват и малко реконструкции и няколко меки пъстри възглавници, за да се получи ето това.

Не ви се вярва, но това е стара вана, превърната в красив декор. Малко боя и много фантазия ще ви спестят куп пари за нови мебели.

Ако докато сте разчиствали, сте попаднали и на стари автомобилни гуми, те също могат да бъдат използвани. Да бъдат като основа на вашата импровизирана градинска маса, да направите на децата люлка или да бъдат вашите нови саксии. А може би ще поставите в тях мека възглавница, на която да се излежавате в дългите летни вечери. 

Почистете ги, пребоядисайте и вече са готови. Отново с минимални средства и подръчни материали, вие правите дома и градината още по-красиви. Винаги, когато правите промени, оглеждайте предметите, които според вас са ненужни. Често те се оказват най-красивото нещо. Винтидж акцентът в обзавеждането е хит. Вдъхнете живот на прашните и стари мебели, това ще ви спести средства.

Снимки: architectureartdesigns.com