10-те най-скъпи коктейла в света

1
Добави коментар
Profit.bg
Profit.bg

10-те най-скъпи коктейла в света

09 август 2013 | 14:12

3951

По време на почивките най-често посягаме към коктейлите. Изборът е огромен има ги като алкохолни и безалкохолни, и на плаж много рядко се лишаваме от тях. Първата дефиниция какво е това коктейл е дадена през 1806 г. и гласи: коктейлът е алкохолна стимулираща напитка направена от няколко силни алкохолни напитки, захар вода и други горчиви съставки “ , съобщава БГНЕС.

Днес представяме 10-те най-скъпи коктейла.

10. Truffle martini – Основната съставка на този коктейл нарязан на ситно труфел престоял няколко дни във водка. Предлага се само в елитния лондонски хотел Rocco forte`s Browns, а цената на един такъв коктейл е 100 долара.

9. Ritz Sidecar – Този коктейл, както подсказва името се сервира в хотел Ritz в Париж – в ресторанта Хемингуей. За да го опитате обаче, ще трябва ад побързате, защото неговата основна съставка е конякът 1830 Ritz Reserve, който е в лимитирано количество. А по информация на хотела останало е още малко количество от този коняк. Цената му е 515 долара.

8. Magie Noir – Основната съставка на тази напитка е ликьор от къпина, шампанско Дом Периньон и коняк Hennessy. И този коктейл може да се опита само на едно място – в лондонския клуб Umbaba за 550 долара.

7. Коктейлът High roller Martini се предлага в ресторанта Capital Grille в Лос Анджелис. Според заведението в напитката няма нищо специално, като вкус и съставки, но половината от цената – 1000 долара, е предназначена за хуманитарни цели.

6. Kentucky Derby`s special Mint Julep е на цена 1000 долара. Състезанията с коне винаги привлича елита, а елита обича коктейли. Така че този коктейл е елитен и се сервира в златни чаши украсени със сребърни цветчета. Основна съставка на коктейла е уискито Woodford Reserv и листенца мента, доставени направо от Ирландия.

5. Цената на Mai taim е 1400 долари. Коктейлът се предлага в петзвездния тайвански хотел Merchant Hotel. Основната съставка е ром от Ямайка и по информация на хотела са останали още само шест бутилки, които са под специален надзор.

4. Platinum passion – Според познавачи това е най-екзотичния коктейл и се предлага ресторант Duvert Lounge в Ню Йорк на цена от 1500 долара. Основната съставка на коктейла е френското шампанско Ruinart и колекционерския коняк L`Esprit de Courvoisier.

3. Коктейлът Sapphire Martini струва 3000 долара. Високата цена се определя от необходимите за правенето му съставки. Всички те са луксозни и специално избрани, а за самия коктейл е направена специална дизайнерска чаша, като на дъното се слага пласт захар. Предлага се в ресторант – казино Foxwoods Resort в Кънектикът.

2. Diamond cocktail може да се опита в пияно бар в Лондон за скромната сума от 4350 долари. Основните съставки са луксозния коняк Remy Martin Louis XII и луксозното шампанско Charles Hridsieck vintage 2001. В зависимост от диамантената украса коктейлът може да достигне цената до 9000 долара.

1. Martini of the rock е коктейлът, който се нарича „мечтата за всяка жена“. Предлага се в нюйоркския хотел Algonquin за 10 000 долара, въпреки семплата му рецепта. Студено мартини и диаманти от 1,5 карата.

Етикети:

коктейл

4 харесват тази статия

0 не харесват