Лекувайте възпаление на синусите с тези 6 метода!

2
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Има много различни начини, които помагат да изчистите носните проходи. Ето нашите предложения:

Да започнем с билкови лекарства против инфекция на синусите.

Хрянът е добро средство за назално лечение. Настържете хрян и сложете една щипка в устата си. Оставете го там в продължение на няколко минути. Вкусът на хрян ще достигне синусите и ще ги облекчи като разтвори слузта, формирана в тях. Когато ароматът се изпари, преглътнете настъргания хрян, за да отстраните слузта от гърлото си.

Лукът служи като антибактериален мехлем, но при директно вдишване дразни очите. Затова го задушете във вряла вода, след което го поставете в паничка и направете инхалация над него за няколко минути. После изпийте сместа, докато е още топла.

Ябълковият оцет може да бъде особено полезен при унищожаване на инфекцията. Приемайте по 1 ч.л. три пъти на ден. Можете да направите инхалация над вряла смес от равни количества оцет и вода. Това ще убие доста бактерии.

Екстрактът от семена на грейпфрут е мощен естествен антибиотик и се използва за инхибиране на микроби, паразити, бактерии и много видове гъбички. При инфекция на синусите можете да закупите такъв екстракт като назален спрей и да го използвате като допълнение към лечението с билки.

Копривата съдържа естествени антихистамини и противовъзпалителни средства, включително кверцетин. Тези съставки отварят бронхиалните и носните проходи и спомагат за изчистването им.

Ароматерапията е лечебен метод за главоболие при възпаление на синусите. Етеричните масла имат антибактериални и противовъзпалителни свойства, както и релаксиращ и успокояващ ефект. Добри масла за използване като парна инхалация са анасон, евкалипт, мента и хвойна.

 

Публикувано в категории: Болести и лечение » Народни рецепти за здраве » Уши, нос и гърло

Автор Спасова

Какво трябва да знаем за ниското кръвно налягане

Цифрите, които се появяват на екрана на апарата, представляват нивото на систоличното и диастоличното налягане в кръвоносните съдове.

Проф. д-р Петър Манолов: БОДИЛАКС – истинско и трайно решение на запека и килограмите!

Бодилакс е оригинален натурален продукт, съставен от растителни екстракти с еднопосочно действие, предназначен да регулира моториката на стомашно-чревния тракт и по-специално на дебелото черво при нарушения във функцията му, свързани с хронична обстипация /запек/, хроничен спастичен колит, проктоколит, дивертикулоза, хемороидална болест и наднормено тегло.

B17 КОМПЛЕКС – неизвестното оръжие срещу рака

С активна съставка „Леатрил”

100 % натурален продукт, съдържащ vitamin B17 и бета-глюкани

Какво представлява хистерията?

Като начало, да уточним, че хистерия и истерия е едно и също нещо.

Ето с какво са полезни ябълките и зеленият чай!

Учени от Института по хранителни изследвания в САЩ разкриха с какво точно ябълките и зеленият чай са полезни за човешкото здраве.
Ябълките и зеленият чай потискат активността на молекулите VEGF, които могат да причинят атеросклероза.

БРУФЕН / BRUFEN

БРУФЕН е нестероидно противовъзпалително средство. Неутрализира инфекции, понижава температурата, действа обезболяващо. БРУФЕН под формата на суспензия е подходящ вариант за овладяване на умерени болки, болестни състояния при ревматоиден артрит, артроза, болки при месечен цикъл. При деца под 12-годишна възраст се допуска прием на суспензията при простуда с висока температура и остра болка. Продуктът започва да действа след около половин час.

Пет инструмента за натурална детоксикация

Процедурите за детоксикация са на мода и на почит; появяват се все нови и нови “инструменти” за очистване на организма – особено през пролетта. Някои от тези програми са само по джоба на богати хора или звезди с висок рейтинг. Истината е, че чудесен ефект може да се постигне и по съвсем простички и познати начини, при това в домашни условия.

Специалистите отговарят на ваши въпроси за здравето

Всички си задаваме въпроси за нашето здраве, независимо от възрастта ни.

Горчицата притежава редица лечебни свойства

Учени твърдят, че горчицата, която често използваме за подправка на сандвичи и някои ястия, притежава редица лечебни свойства.

Тя може да се използва като лек при

Тези проблеми влошават състоянието на астматиците!

Имате ли постоянна хрема? Струва ли ви се, че зад очите си сякаш имате бетон? Тогава вероятно страдате от синузит (възпаление на синусите) и/или алергичен ринит. И двата проблема гарантирано влошават състоянието на страдащите от астма.

Ето защо трябва да включите тези 5 подправки в менюто си!

В медицината дафиновият лист се използва за направа на лек с антитоксично и антиепилептично действие.

Дърветата са енерговампири – зареди се със сила от гората СЕГА!

Ако не ви достига енергия, дърветата са в състояние да ви я дадат