Слуз от охлюви за разкрасяване?

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Красотата от природата стигна до нови висоти … или низини, в зависимост от вашата гледна точка, с жив охлюв на лицето!

Слуз от охлюви се използва като съставка в козметичните продукти от много години, заради неговия предполагаем ефект против стареена на кожата. Още Хипократ е препоръчвал за лечение на кожата да се намачка охлюв в прясно издоено мляко. Сега в Токио има СПА-салон, който дава на своите посетители уникалната възможност да поставят охлюви да пълзят по лицето им, като нанасят директно своя мазен еликсир.

Лицето старателно се измива преди мекотелото внимателно да се пусне на бузите и челото, за да се разхожда. Слузта от охлювите помага за премахването на стари клетки по кожата, облекчава след слънчево изгаряне и хидратира.

Тайната на красотата се крие в това, че секретите на охлювите съдържат протеини, антиоксиданти и хиалуронова киселина. Тези съставки влизат като компоненти на най-скъпите овлажнители на пазара.

В салона охлювите се хранят с органични зеленчуци, за да се гарантира, че те са чисти и здрави, преди да бъдат пуснати на лицата на клиентите. Тези, които са изпробвали процедурата, са доволни.

Като повечето козметични процедури от висок клас и това разкрасяване има съответна цена – 60 минути струват 240 долара.  Така става ясно, че охлювите имат по-важна цел, от тази да служат за предястия в менютата на френските ресторанти. Разкрасяването със слуз от охлюв е наистина една от най-новите козметични процедури.

Япония усилено търси да изкупи големи количества охлюви, което може да бъде много добър стимул за охлювъдството в България.

А вие си мислите, че охлювите са само градински вредители …