Цецка Цачева на плаж с Лютви Местан

2
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Арест за милански архитект, измамил с 500 000 евро 1500 българи, предава в. „24 часа“

Милански архитект, осъден на 12 години затвор за измама на българи, е задържан в хотел в италианския град Ричоне. През 2008 г. 45-годишният Антонио Пелетиери бе осъден за кражбата на близо 500 000 евро от 1500 души в България, но успя да се укрие от закона. Той е бил задържан, след като току-що се е върнал от ваканция на Карибите. През 2001 г. Пелетиери създава в Милано фирма с дейност в областта на третирането на отпадъци, която просъществува само три дни. Те са били достатъчни на архитекта да сключи договори с потенциални клиенти и да се облагодетелства. Измамил е не само хора от България, но и в цяла Европа. На измамените архитектът обещавал срещу няколкостотин евро курс в еколагер в Милано и евентуална работа в европейски страни.

 

Цецка Цачева и Местан заедно на плажа, разкрива в. „Труд“

Протестите пред правителствената резиденция „Евкисиноград“ край Варна не пречат на народните представители от всички парламентарни групи да отмарят във ВИП базата. Със сигурност обаче депутатите са значително по-малко от всяка друга година, обясниха източници от резиденцията. Най-многобройна е групата на ГЕРБ с 6 представители. Най-видните сред тях са бившият председател на парламента Цецка Цачева, Менда Стоянова и Десислава Атанасова. Най-важният депутат от мнозинството пък е лидерът на ДПС Лютви Местан.

 

Тимуровци възкръснаха в Горна Оряховица, аплодира в. „Стандарт“

Държавата е разделена на две. Казват половината протестирали, а останалите чакали нещо да се случи. Но на едно място, в един не много голям град има и трети вид хора – такива, които не се оплакват от живота и не се будят с мисълта как да съберат пари, за да си купят билет за Америка. В Горна Оряховица малка група от млади хора има една-единствена цел – да помага. Не на всички, а само на изпаднали в беда бедни българи. Някой ще каже, че всички сме в беда. Може и да е така, но има и хора, които заспиват, без да са яли от няколко дни. Има и други, които няма къде да заспят, защото живеят на улицата. Всичко това е неморално и ненормално, си казват няколко младежи от железничарския град. И запретват ръкави да го променят.

 

Цацата с 2170% надценка от борсата до кръчмата, изчислява в. „Монитор“

Порция от 300 грама цаца удари тавана на цените по морето, като се предлага в престижните заведения по 10,90 лева, става ясно от проверка на „Монитор” по ресторантите във Варна в най-отпускарския месец – август. Златната рибка носи на кръчмарите по 2170% печалба от борсата до чинията на клиента. От борса за морски продукти копърката се купува в кашони по 10 кг на цена 1,60 лв. за кило с платен ДДС, сочи справка в ценовата листа на тържището. Изпържена във фритюрника, чиято мазнина не се сменя особено често, дребната риба излиза с цена 36,33 лв. за кило. Рибата на народа поскъпва до 10 пъти, ако е купена от рибарите край Варна. Надценката е значително по-малка, когато хрупкавият деликатес се поръча в капанчетата по Крайбрежната алея, където порция от 250-300 грама се предлага за 3,90 лв.

 

Българин откри Америка: прати поръчка на „Христо фор Колумп“, пише в. „Новинар“

Поръчка за адрес бул. „Христо фор Колумп” се появи върху сметка от заведение. Името на италианския откривател и пътешественик е изписано по странен и неправилен начин вероятно от служител на заведението, от което е направена поръчка. Служители на Нова телевизия се обаждат в четвъртък до столично заведение за хранене, съобщават, че доставката е за бул. „Христофор Колумб“, където се намира сградата на телевизията, но остават изненадани при пристигането на храната заради надписа върху сметката. Преди време служител на КАТ в Пловдив кръсти улица „Ханко Брат”. Тогава снимката се радваше на голяма популярност във Фейсбук.

 

Бизнесът съкращава персонал, държавата наема, посочва в. „Сега“

Бюджетът издържа все повече служители за сметка на намалението на работещите в частния сектор, показват данните на статистиката за наетите и работната заплата. Според тях към края на юни работещите на трудови и служебни договори са 2.31 млн., което е с 13 300 по-малко спрямо година по-рано. Редуцирането на наетите обаче е изцяло за сметка на реалната икономика, тъй като в частния сектор работещите са намалели в края на юни с почти 28 000 спрямо година по-рано – от 1.754 млн. до 1.726 млн. В същото време в обществения сектор е отчетен ръст от над 14 000 души – от почти 565 000 през юни 2012 г. до над 579 000 сега. Няма и никакви индикации за орязване на чиновниците, тъй като в държавното управление продължават да работят над 116 400 души, с 400 повече, отколкото преди година.

 

Президентът – склОнен или склонЕн, разсъждава в. „Дума“

Склонен съм да наложа вето върху актуализацията на бюджета, но ще изчакам дебатите, заяви президентът Плевнелиев в тяхното навечерие. А когато някой предварително си е наумил да стори нещо, дори и да е държавен глава, непременно ще го направи, без значение как ще се развие дискусията. Ето защо решението не изненада никого. Нито пък превъплъщенията му от „някакъв тип вето“ до „частично“. Толкова частично, че ако не бъде преодоляно от парламента, нищо от онова, за което настоява правителството, няма да влезе в действие. Предложената актуализация от 1 млрд. е недостатъчна, тя всъщност трябва да е доста по-сериозна. В такъв случай обаче ще възникне въпросът какъв Закон за държавния бюджет е подписал г-н Плевнелиев…И защо тогава не е наложил вето, а го прави сега, когато правителството се опитва да спаси положението?

Левът изпревари долара по красота, отбелязва в. „Преса“

Българският лев изпревари американския долар в предпочитанията на швейцарски финансисти за най-красива валута в света. Това стана на конференция на Международната финансова банка по въпросите на естетиката при парите. Родният лев попада в топ пет на най-красивите валути в света. Според швейцарските финансисти те са украинската гривна, австралийският долар, еврото, българският лев и американският долар. Швейцарските финансисти признаха украинската гривна за най-красивата парична единица. Решението е взето след ежегодното заседание на Комисията по естетика на Международната финансова банка. Гривната е удостоена с тази титла за втори път. През 2008 Международната финансова банка за пръв път оцени най-високо украинските пари, включително призна гривната за валутата, която най-трудно се износва.

България