Днес+ :: 18 випусници на ВВМУ”Никола Вапцаров”-Варна присвоиха офицерски звания

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

18 випусници на ВВМУ”Никола Вапцаров”-Варна присвоиха офицерски звания

11.08.2013 11.50

18 випусници на ВВМУ”Никола Вапцаров”-Варна присвоиха офицерски звания на тържествена церемония на Морска гара днес. Дипломите им и офицерски пагони връчиха зам.-министъра на отбраната Иван Иванов и началникът на отбраната Симеон Симеонов.

Шестима са отличниците на випуск 2013 на морската Алма матер. Първенец с 5.92 успех е курсант-мигмън Росен Трошев, който получи офицерски кортик на ВМС за положените усилия и труд през годините на своето обучение. Със заповед на министъра на отбраната бяха наградени и отличниците на Военноморското училище, които получиха бинокли.

Приветствие към офицерите бе изпратено от президента и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Република България Росен Плевнелиев. Поздравления отправиха още командирът на ВМС контраадмирал Румен Николов и началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ капитан I ранг Боян Медникаров.

Слово отговор произнесе първенецът на випуск 2013 г. Росен Трошев, който благодари за положените търпение и професионализъм от страна на обучаващите ги и декларира готовността на випусниците да отстояват висшия дълг към родината. След ритуала премина празничния марш на представителните части на Военноморските сили.

Това бе кулминацията на мероприятията по повод 134-тата годишнина от създаването на Военноморските сили. Преди тържественото награждаване на курсантите се проведе ритуал за тържествено вдигане на Военноморския флаг и флаговете за разцветяване на корабите от ВМС.  

На събитието присъстваха още кметът на грава Иван Портних, областният управител Иван Великов, председателят на ОбС Иван Луков, адмирали, генерали, военнослужещи. Церемонията премина и пред погледите множеството граждани и гости на Варна.

Днес+