Тюркоазени бижута за разкош » eMODNO да имам

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Тюркоазените нюанси са любим тренд на много дами. Това лято вече писахме за тенденциите в тази страхотна тоналност при облеклото и аксесоарите, но днес решихме да обърнем по-специално внимание на уникалните бижута с тюркоазен цвят.

Те могат да бъдат направени както от естествени полускъпоценни камъни, така и от синтетични, като и в двата варианта придават ярък акцент на аутфита. Могат да се комбинират с най-различни като стилистика и колорит дрехи, затова са любими на много знаменитости и модни блогъри.

Ние изключително много обичаме ювелирните творения с тюркоази – особено през горещия сезон! Но есеннта и зимата също може да освежите визията си с прекрасна гривна, колие, пръстен или обеци, изработени с естествени камъни или декоративни, които имитират този прекрасен камък.

*Каталог с бижутата на Dannijo за сезон пролет-лято 2013

Любопитнo за камъка:

(Използвана е информация от сайта: kristali.newage.bg)

Тюркоазът е камък познат още от древността и е високо ценен в културата на много народи. Египтяните са го смятали за камък на живота. В Тибет камъкът е носен през целия живот, а най-добрите екземпляри са се тачели повече от златото. Индианците са вярвали, че тюркоаза има големи защитни сили, особено срещу зли очи. Наричали са го „небесен камък”.

Тюркоазът се счита за символ на щедрост, искреност и привързаност. Той запазва приятелствата и прави враговете приятели с времето. Смята се, че носи късмет и богатство, но когато е подарен.

Тюркоазът е част от медицинското оборудване на повечето лекари от 15-ти век. Този камък противодейства на ефекта на отровата. Полезен е за женските заболявания. Използва се за превенция и лечение на главоболие. Той е силен камък, който тонизира и укрепва цялото тяло и регенерира тъканите. Той е известен като изсмукващ камък. Когато го поставите върху болната част от тялото си, болестта бива разпозната и премахната от тялото, чрез изсмукване от камъка.

Ако и вие сте почитатели на бужутата с магнетичния тюркоаз, ви предлагаме селекция от красиви модели, налични в онлайн магазините boohoo.com, newlook.com и yoox.com. Подбрали сме както модни находки на изгодни цени, така и дизайнерски творения на няколко марки.

Вижте още бижута със сини камъни в newlook.com.

Редактор: Делица Цонева