Тайната за красиво тяло на Джейн Фонда » ПОТАЙНОСТИ

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Обикновено често се пише за това как отслабват младите знаменитости, но всъщност за тях е много по-лесно да поддържат формата си. Истински фурор обаче предизвикват дами като Джейн Фонда, която за своите 75-години изглежда ослепително на червения килим и с чара си понякога засенчва звезди, които могат да са й внучки.

Една от тайните на Фонда е йогата, която практикува от 90-те години. Практиките й помагат да поддържа тялото си във форма, но освен това й дават сила, тонус и здраве.

„Знаех, че с йогата ще стана по-гъвкава, но с изненада открих, че тя също така ме прави и по-силна. Заради остеоартрита ми е трудно да правя някои от по-трудните пози. Претърпях смяна на колянна и тазобедрена става през последените 10 години, имам и операция на гърба, затова трябваше да намеря йога упражнения, които да са безопасни и ефективни за моето здравословно състояние”, сподели преди време звездата.

През пролетта тя даже пусна на пазара DVD, наречено „Yoga For Beginners, с програма за по-възрастното поколение, която включва упражения за практикуване сутрин и вечер. Сутрешната тренировка има за цел да помогне на практикуващите да се чувстват подмладени и изпълнени с енергия. Вечерната версия пък насърчава релаксацията и намалява напрежението и стреса.

Самата Джейн прави една 10-минутна сесия сутрин, за да е във форма и заредена с енергия. Вечер също отделя по 10 минути за релаксация.

Актрисата спазва и определен хранителен режим. Тя залага на протеините, като любима нейна комбинация е кисело мляко и бяло нискомаслено сирене. Джейн добавя към млякото зеленчуци и плодове. Ориз и тофу са други предпочитани от Фонда храни, които осигуряват на организма достатъчно количество протеини. Често гарнира ориза със задушени или варени на пара зелени зеленчуци.

Любима храна на актрисата са житните зародиши, които тя добавя към гъби, салати от зеле или спанак. По 1-2 лъжици зародиши актрисата не пропуска да прибави и към кисело мляко. Според нея те са съвместими с картофи, тофу, ориз, овесени ядки. Макар и в по-малки количества Фонда консумира различни видове ядки и зърна. Ограничава количеството им заради мазнините.