трънки и блогинки

11
Добави коментар
alkatraz
alkatraz

Моят нов еко и био живот
Написано на: 01.06.2009 · 35 коментара

С цел да спася планетата и себе си, поисках да водя здравословен и природосъобразен начин на живот. За да се информирам за действията, които мога да предприема, четох материали писани от запознати, които използваха факти, доказани от учени, в най-най-нови изследвания. В следствие на съветите, подкрепени с обясненията и рекламите на предлаганите „еко“ и „био“ продукти възприех следните практики:

Готвя само със здравословно олио, което не съдържа холестерол. Ограничил съм до минимум приема на въглехидрати чрез месото. Ям предимно телешко, за да намаля броя на кравите, чиито газове са основна заплаха за озоновия слой. Създадох си навик да беля ципата на доматите, с което отстранявам модифицираните им гени. Ям само яйца от свободни кокошки, чиято свободна воля е направила своя информиран избор да снася. И въобще – храня се само с органични продукти, които не съдържат химически съединения, а се състоят само от естествени физични взаимодействия.

Използвам интернет, пренасян само по оптичен кабел, защото за да измине един tcp пакет един метър по стандартен мрежови кабел се изразходва три пъти повече кинетична енергия. Намалих слушането на класическа музика, защото за да се предаде динамиката ѝ се изразходва твърде много електричество в сравнение с тибетските пения за медитация. Преди да включа каквото и да е в електрическата мрежа, използвам приставка за контакт, която свети в зелено, когато електрическата енергия е произведена от възобновяеми източници. Ежедневно ползвам защитен крем срещу почерняване, защото колкото е по-тъмен цвета на кожата, толкова повече слънчева светлина се поглъща и съответно – хаби. По същата причина се колебая дали да започна да мразя циганите заради непоправимо тъмния им цвят на кожата или пък да забраня негрите.

Научих се да издишам само през носа, защото когато издишаме и през устата отделяме около два пъти повече въглероден диоксид. Планирам да направя незаконно съединяването на два кислородни атома с един въглероден. На предстоящите избори няма да подкрепя коалицията между либералите и радикалната партия, защото свободните радикали ускоряват процеса на стареене. За да изразходвам само нужното количество обратна вода, ще започна да пикая в мивката.

Категория: глупости