Издирваният от „Интерпол“ Коце Маца на лов в Танзания с протеже на ГЕРБ

3
Добави коментар
mignews
mignews

Костадин Хаджииванов – Коце Маца, ловува в Танзания и позира пред камера, докато Интерпол го издирва. Видео е запечатало ловните подвизи на краля на черното тото в Източна Африка. 

Още по-скандалното е, че компания му прави висш държавен чиновник от Министерството на земеделието и храните. Филмът е заснет на 22 октомври 2011 г. от фирмата „Нитро Експрес“ на световноизвестния ловец и гид на сафари Марк Съливан, който лично наставлява Коце Маца как да застреля слон.

Припомняме ви, че Костадин Хаджииванов – Коце Маца изчезна от България преди няколко години, след като в Италия бе повдигнато обвинение срещу него за организиране на черно тото, а Интерпол го обяви за международно издирване. Коце Маца бе обявен за един от шестимата й босове и за дясна ръка на сингапурския мафиот Дан Тан.

Във филма, Костадин Хаджииванов е представен точно като гражданин на Сингапур.

Коце Маца ловува с Иван Недков – директор на „Северноцентрално държавно предприятие“ ДП – Велико Търново, пише „Галерия“. Според сайта на Министерството на земеделието и храните предприятието стопанисва държавните горски територии в шест административни области – Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград и Търговище.

Недков е протеже на ГЕРБ и е назначен на този пост през лятото на 2011 г. веднага след районирането на държавните горски стопанства.

Въпреки че е държавен служител, Недков има частна фирма за организиране на ловен туризъм.