Павел Колев: Падението е пълно

2
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Падението на хората, които от години водят война с Българския футболен съюз, е пълно. Това коментира пред Sportal.bg пресаташето на БФС Павел Колев, чийто имейл до Тиери Фавр от УЕФА бе публикуван вчера. „Освен за БФС, аз работя и за УЕФА. Като част от екипа на БФС, аз имам служебни задължения и към УЕФА. Част от работата ми е да пиша имейли – в повечето случаи те са са служебни официални, понякога са неофициални. В този случай кореспонденцията е неофициална и засяга ситуацията с ЦСКА точно такава, каквато е описана към онзи момент от българските медии, включително и от Sportal.bg, след пресконференцията на Христо Стоичков, на която той обяви, че вече е собственик на акциите на ПФК “ЦСКА” АД, а дружеството е пред банкрут и няма да може да участва в евротурнирите.

В заглавието на Sportal.bg има две лъжи – писмо до УЕФА не съм писал, тъй като този имейл не е официална кореспонденция – имейлът е до Тиери Фавр, който е шеф на отдел “Развитие на националните асоциации” и част от задълженията ми към УЕФА е да го информирам за всичко релевантно от българските медии, което би могло да го засяга. Ситуацията с ЦСКА в края на юни определено беше такава, тъй като предстояха европейски клубни турнири. Втората лъжа е, че съм се подигравал на ЦСКА и Христо Стоичков – никъде в текста ми няма подигравка. Описанието на фактологичното развитие в даден футболен клуб не е лично отношение към клуба.

Ясно е, че срещу Българския футболен съюз се води долнопробна компроматна война. Клеветническата кампания цели да озлоби хората, в случая срещу мен, без да има нито една причина за това освен нечии лични амбиции. Тази кампания няма да успее. На хората им писна от доноси, следене, подслушване и негодяи. Колкото и да страдат за любимия си клуб, дано феновете разбират, че не съм аз, или който и да е в БФС, виновник той да е в тази ситуация.

Важният въпрос е как неофициален имейл до УЕФА е достигнал до Георги Градев и кое му дава право да праща на Sportal.bg моята конфиденциална служебна кореспонденция? Този въпрос вълнува не само мен, но и УЕФА, и на него ще търсим отговор в съда“, коментира Колев пред Sportal.bg.