Парламентът гласува актуализацията на бюджета! Препоръчана

15
Добави коментар
kyovev
kyovev

Парламентът гласува актуализацията на бюджета! Препоръчана

Днес правителството гласува актуализацията на бюджета, която беше планирана.

Депутатите трябваше да преодолеят ветото на президента с поне 121 гласа, но както знаете БСП и ДПС имат общо 120 гласа, което наложи включването на „Атака“ в играта.

Ако още се съмнявате, че има тройна коалиция между партитие БСП, ДПС и „Атака“, ето ви опровержението – всичките 11 депутати от „Атака“, които присъстваха в парламента, подкрепиха актуализацията на бюджета.

В тази актуализация на бюджета няма планирана минимална пенсия от 500 лева и минимална работна заплата от 1000 лева. Също така липсаха и критиките от страна на „Атака“ към ДПС, която партия би трябвало да е идеологически противник на българските националисти.

Имам един въпрос към всички вас, които лекомислено подкрепихте „Атака“ – как се чувствате? Имате ли усещането, че доверието, което дадохте на Волен Сидеров и неговите охранители (другите депутати от „Атака“), е оправдано? Човек ли трябва да убие този националист, за да разберете, че той не е градивно звено в българския политически живот?

Другото, което ми направи силно впечатление, бяха критиките, които бяха отправени към президента от страна на депутати на БСП и „Атака“. Един депутат-очилатко (съжалявам, не знам името му) едва ли не го обвини, че ветото му било против конституцията. Истината е, че няма нищо такова – ветото е измислено точно затова – президентът да си каже мнението по важни въпроси и да блокира приемането на закон, който той самия счита, че не е добре измислен. Говоря по принцип – това са правомощия, които президентът има и аз одобрявам използването им.

Депутатите от БСП наистина му се разсърдиха, защото знаеха, че ако депутатите от „Атака“ не ги подкрепят, край с актуализацията, но пък самата подкрепа потвърждава тройната коалиция, която се сформира.

За мен проблемът не е в това, че има коалиция от три партии, а че те идеологически не си пасват. Замислете се – БСП е лява партия, а се сдружава с дясна, каквато е ДПС. Освен дясна, ДПС е и етническа партия, която защитава правата на малцинствата (дотук нищо лошо), но проблемът за „Атака“ е, че това малцинство е турци, а според философията на „Атака“, щом е турчин, мрази го.

Причината за омразата е фактът, че турците са владели нашите земи в продължение на 5 века и според философията на „Атака“ (поне така изглежда за мен, непросветеният в делата им) патриотите на България трябва да мразят турците.

Аз разбирам патриотизма по друг начин – всичко, което е българско, трябва да го пазиш и да живееш така, че да помогнеш за възхода на обществото, от което с ичаст.

За тези, които ще ме упрекнат, че подкрепям ГЕРБ – това не е така. ГЕРБ се провалиха и не заслужават втори шанс, но това, че в дадени моменти съм на тяхната позиция, не значи, че ме кефят!