10 от най-страшните увеселителни люлки в света (ВИДЕО)

1
Добави коментар
fzuberski
fzuberski

Flying Fury
Място: “Europark Idroscalo” в Милано, Италия

“Летящата ярост” е въртележка, която те върти на 360 градуса, а твоята седалка също се движи в различни посоки, които са направлявани от този, който пуска люлката. Един вид се ебава с тебе и ти пробва стомаха колко е издръжлив, а повярвай – малко са издръжливите. Седалките са вързани за перка, като общо взето местата за хората наподобяват малък самолет, който качва мусаката от баба ти буквално в синусите.

Giant Discovery
Място: “Adlabs Imagica Amusement Park” в Кополи, Индия

Люлка, която е известна с високата си скорост. Над 40 души сядат в кръг, който се явява самото махало на люлката. Движението се извършва при 70 мили в час и на 150 фута височина крайна точка. Това ще рече около 123 км в час и 45 метра. От поддръжката на люлката признават, че натоварванията по време на самото движение са ужасно големи и се правят постоянни проверки, за да не изхвръкне я някое болтче, я някоя крещяща кифла.

X-Scream
Място: “Stratosphere Hotel” в Лас Вегас, САЩ

В първия момент изглежда супер безстрашно, но хич не е така. Люлката е окачена на върха на хотел на 900 метра височина. Влакчето те накланя с носа напред, а и със задника назад. И в двата случая настръхваш до косъмчетата върху палците на краката ти. Имаш чувството, че буквално ще се отлепиш от седалката и ще полетиш към хубавия асфалт в Лас Вегас, а след това ще се чуе едно глухо пуф!

Wild Gorge Swing
Място: “Oribi Gorge Hotel” в Южна Африка

На върха на този водопад са регистрирани десетки инфаркти. Причината – скачаш с въже, един вид бънджи, от върха на едни скали и ако се скъса въженцето, падаш върху други скали. Казват, че чувството е да скочиш от 33 етажна сграда, свободното падане е с около 120 км/ч и достигаш до най-ниската точка за около 5 секунди. Споко, и да не ти издържи сърцето, цифрите си остават същите. Черен хумор, кво?

Nothin’ but Net
Място: “Zero Gravity Thrill Amusement Park” в Далас, САЩ

Напълно откачено, брато! Спускат те пред нещо като шахта, вързан с въже, а ти си седнал на някакво столче от приятен плат, което ти придава само комфорт преди голямото насиране. След това ти махат куката, а ти падаш свободно с гръб от 100 метра и падаш в мрежа. Някакъв професор от Далас признава, че благодарение на този скок преодолял страха си от смъртта. Ние обаче не искаме и да чуваме. Това не е човешко, баси!

Ejection Seat
Място: Във всеки щат на Америка

Какво да пишем, просто виж реакцията на тези пичове! Люлката е просто брутален катапулт, който те изстрелва на 200 метра във въздуха, докато ти крещиш като малко момиченце. Според теб и ние така ще пискаме, нали? Може би, просто ние няма да се качим.

BuzzSaw
Място: “Dreamworld Park” в Куинсланд, Австралия

Една от “Големите осем” атракции в парка е това влакче за 12 човека, а целият кеф е малко по-дълъг от оргазъм – минутка. Защо е толкова страшно? Люлката разполага с най-висока инверсия (с главата надолу) в цялото южно полукълбо и е на второ място за най-висока точка в света.

Eejanaika
Място: “Fuji-Q Highland” във Фуджиошия, Япония

От видеото се чува как пичагата крещи “О, Божи мой! Ох! Ох, лицето ми” през цялото време. Причината е, че той се надува от скоростта и съпротивлението с вятъра.

Влакът иначе се върти във всички посоки и върви върху четири релси. Едно пускане по влакчето те обръща общо 14 пъти, а на нас ни се обърне толкова пъти всичко само от гледането на видеото. Забравихме да кажем, че най-високата точка е около 70 метра.

Colossus
Mясто: “Thorpe Park” в Англия

Влакче, което не те вози почти в нормално положение, а постоянно те обръща с главата надолу докато препуска по релсите. Лично на нас не ни се струва чак толкова страшно, но все пак предпочитаме блъскащите колички.

Wind Shear
Място: “Divo Ostro Amusement Park” в Русия

Няма начин! Никога!

Руска люлка извън гората, брато! Само от това ни се образува кафяво по гащите. Остави, че те обръща гадната люлка с главата надолу, накланя се, а и организаторите ти пускат руска музика, от която ти става още по-лошо. По-страшно ще е само ако пее Лили Иванов.