Човек на Коко Динев мами заможни дами

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Маргарита Драгнева е успешен имиджмейкър. Живее в Бургас. Остава млада вдовица със син тийнеджър, който вече е на 24. Красивата бизнесдама не се омъжва повторно, но преди две години в разстояние на 9 месеца известен несебърски баровец източва с чара си всичките й авоари в размер на 51 хиляди евро без обещаните лихви, или иначе казано – на 60 хил. евро.
Ето какво разказа самата Драгнева пред репортер на “ШОУ”:
– Маргарита, вие сте изключително красива жена, успешен PR мениджър и човек се чуди как сте попаднали в ситуацията доброволно да дадете такава голяма сума на мъж, когото очевидно не сте познавали достатъчно добре!…
– Така е. Признавам, че сама съм си виновна, защото се предоверих на човек, когото не познавах достатъчно, и по-късно разбрах какъв е той всъщност. Валентин Панайотов Жеков се казва лицето, на постоянно местоживеене в с. Кошарица, близо до Несебър, с телефон, който не вдига, когато му звъня; с офис, който се ползва от негов авер – също измамник, и с майка, която е очевидно свързана с далаверите на сина си. Всичкото му имущество на Жеков, по прякор Салкъма, е на името на майка му. Както разбрах по-късно, когато вече се уверих, че съм измамена, той извършва крупни сделки – върти пари, но и губи много – пристрастен е към хазарта. Жертвите му са заможни жени – оказа се, че не съм единствената, защото от родната му майка чух за някаква рускиня, която го търсела също като мен и вероятно – по същите причини. Сто процента има и други като нас.

Очевидно става въпрос за задлъжнялост в разни посоки, която обаче не се отразява на самочувствието му. Човекът поддържа показно висок стандарт на живот. Виждат го тук и там по заведения мои познати – пуши си скъпите пури, пие си уискито и декларира гласно, че няма да ми върне парите. А ако много знам, или

синът ми щял да остане без майка, или аз – без син!…

Той самият е женен, има дъщеря, но доколкото разузнах, не живее със семейството си, а във фамилната им къща в Кошарица, където на отделни етажи са се разделили той, майка му и брат му.

– Разкажете накратко как и защо му дадохте пари. Доколко близки бяхте с този човек?
– Ако ме питате дали съм имала връзка с него, не – не съм. Имаше някакъв “епизод” между нас, но не прерасна в нищо сериозно. Той обаче добре разбра, че съм заможна жена и почна да ми звъни всеки ден, да поддържа фалшива близост, чрез която да ме принуди да се почувствам едва ли не длъжна да му подам ръка за помощ. През януари 2011-а ми “сподели”, че му се бавела сделка с френското посолство – спешно му трябвали пари назаем, които щял да върне до месец и срещу 4 % лихва. Дадох му кеш, на ръка 28 хил. евро! В продължение на 9 месеца той не върна парите, но продължи да звъни на мен и сина ми, като явно целеше с тези разговори да ни внуши, че е крупен бизнесмен във временно затруднение.

В един от разговорите ми каза, че от НАП го притискали с 180 хил. лева задължения и се бил видял в чудо. На три пъти му давах пари все за “да закърпва” някакви си уж “бизнес-дупки”. И така парите станаха точно 51 хил. евро. С лихвите – близо 60 хил. евро. Имам свидетели за тези пари, но единственият документ, с който разполагам, е за първото вземане от 28 хил. евро, което той призна в полицията и разписа като дълг едва през януари тази година. Този човек е абсолютен наглец! Стигна дотам, че ми поиска пари да прави рожден ден на дъщеря си, а един ден ми “сподели”, че

имал проблем с… пениса си –

не си го харесвал и непременно трябвало да го коригира, а за операцията му трябвали пари. Междувременно имаше и други трагикомични епизоди. Когато взех да настоявам да се срещнем, за да ми подпише документ за дължимите суми, той ми каза, че телефонът му бил изключен, понеже не можел да плати сметката от 500 евро. Прати ми шофьора си Николай да вземе парите. После ми каза, че платил тази сметка, но била излязла и друга, та от оператора пак му създавали проблеми. Проверих каква е точно ситуацията в съответния офис на мобилния оператор, и се оказа, че не е платил и стотинка.

Това беше моментът, в който изтрезнях и вече бях абсолютно убедена, че съм жертва на измамник. Звъннах му и му казах, че трябва да се видим, че имам сериозни здравословни проблеми и че в крайна сметка става въпрос за огромна сума, която ми дължи. Не лъжех, че боледувам, а той точно тогава тотално потъна и се покри. От стреса покрай всичко получих сериозни нарушения на дейността на щитовидната жлеза. Те от своя страна доведоха до изтощително безсъние и шепа хапчета. За кратко време напълнях с 10 килограма.

Опитвах се да установя връзка с него, той се криеше. Не ходеше и в офиса си. Един ден ненадейно ме потърси негов познат, който се представи с името Димитър Томов. “Поверително” ми съобщи, със сълзи на очи, че бил укрил със собствени пари Вальо в Украйна, защото той бил “национална заплаха”. След това се оказа, че и той ми иска пари – измъкна ми с просия и сълзи 200 лева, а пък Вальо не бил в Украйна, ами в някакво пловдивско село…Наложи се този път да откупя злато на Салкъма, заложено на името на Томов в заложна къща “Щедрия”. Знаете ли, като се връщам към всичко това, направо се срамувам – каква кукувица ми изпи акъла да направя тази огромна грешка!…

Като ме разпитваха в полицията, с чувство за горчива самоирония им казах, че ми иде да се гръмна, но ще го направя на мост, че ако случайно не успея, поне да се удавя! Чувствам се виновна пред сина си за тази загуба, която ощетява един сирак – беше малък синът ми, когато почина съпругът ми. Имахме прекрасен брак с него. Той пък беше толкова благороден човек, че направо не беше за този свят. Почина от аневризма в разцвета на силите си. Преди него почина майка ми. Случи се така, че в един ден правих и 40, и деветина – на най-близките ми хора. Отгледах си сина, работих неуморно. Парите ми са от моя труд и от наследствени имоти. Но трябва ли да ги подаря на един мошеник?! Да, сгрешила съм, но ще съдя до дупка този човек!

– Говорихте ли с майка му?
– Обадих й се един ден и тя ми каза, че била на… химиотерапия. Може да си има проблеми със здравето, не зная – извиних се и просто възпитано й казах, че синът й ми дължи огромни пари. Че зная, че това не я засяга, но й се обаждам по човешки. Тя взе да ми говори, че очаквала продажбата на някакви дърва и да й се обадя по-късно следобяда. Когато се обадих повторно, вече тонът й бе друг – агресивно се държа, дори просташки. Заплаши ме, че ако още веднъж й звънна, щяла да се разправя с мен.

– Как се стигна до подписа на Жеков в полицията, че ви дължи пари?
– Той подписа само за част от дължимите пари, но няма значение – призна, че дължи. Направи се на по-тих от водата, и дотам. Явно ще трябва да водим война през съдебно дело. Междувременно се оказва, че той няма нищо на свое име и

играе с майка си

а твърди, че обявил за продан свои имоти. Майка му има имоти, част от които били в центъра на Сл. Бряг и на първа линия до морето. За него пък научих, че през миналата година е направил крупна сделка, но пари не ми е връщал. Ако между нас имаше диалог, щях да проявя разбиране, поне ако не с пари, с имот да ме компенсират. Но те изобщо нямат намерение да върнат парите, това е убеждението, до което стигнах.

– Аз проучих коя е Стойка Иванова – майката на “вашия” човек, и разбирам, че тази жена доста често прави справки в служба “Кадастър”- Бургас, а официално не е служител там…
– Да, това е също нещо доста любопитно и вие, като разследващ журналист, може да проучите каква работа има тази жена в кадастъра, по какъв начин един външен за службата човек се е сдобил с влияние там. Защото и аз разбрах, че там едва ли не й козируват.

– Аз вече се натъкнах на случай, в който лице собственик на голям парцел апетитна земя в Несебър случайно научава от кадастъра в Бургас, че парцелът му е “отхапан” с една немалка площ, и покрай тези “липсващи” квадратни метри изплува името на Иванова…
– Няма да се учудя, ако именно през служба “Кадастър”-Бургас тя се осведомява за такива терени, които предоставят възможности за разни изгодни сделки. За мен майка и син действат свързано. Синът намира жертвите си, като омайва заможни дами, а майка му – по неин си начин.

– Какви са кръговете, в които кръжи този несебърски “герой”?
– Те не са само местни. Той се е хвалил пред мен, че Бойко Борисов му “съсипал бизнеса”. “Бойко ме разори!”, ми каза веднъж. Предполагам, че най-вероятно е разигравал театър, но че е в схеми с разни хора от властта, в Несебър се знае. Местните хора разправят, че бил извозил неизвестно с каква цел някаква мадама до Франция, като ползвал самолет на Чочо Несебърски. С жена си станал кръстник на детето на Коко Динев и певицата Емилия. Явно с Коко Динев са близки. Аз съм чувала от други хора хубави неща за Коко Динев и се чудя дали той е наясно какъв човек е кръстник на детето му.

Жеков признава писмено част от дълга си

През ноември миналата година Маргарита Драгнева подава жалба в ОД МВР Бургас и Валентин Жеков е издирван за справка. В крайна сметка е открит и се подписва, че – цитираме: “Действително познавам Маргарита Иванова Драгнева от много време. Не отричам, че тя ми е помогнала много, като ми е дала на два-три пъти сума около 28 000 евро. Не отричам, че и към момента не съм я върнал.

Причината да не се разплатя с нея основно е в сериозните финансови проблеми, които изпитвам. Фирмата, с която работя, е силно задлъжняла и самият аз съм задлъжнял като физическо лице”. Следват обяснения, в които Жеков декларира, че има имоти, които е обявил за продажба, и се надява да осъществи сделка, след която да се разплати с Маргарита. Обяснява, че и на него му били длъжници много фирми и отделни лица и че сметките му били блокирани от НАП, тъй като и към агенцията имал непогасени задължения. Жеков декларира, че няма намерение да измами Маргарита Драгнева и че е обявил това пред адвоката й Георги Пенев. Следват саморъчният подпис на длъжника и датата 23.01. 2013 г. Оттогава-насам обаче, както се разбра, той се укрива от Маргарита, а на адвоката й казал, че тя няма да види и стотинка, ако го заплашва с преса и други подобни “глупости”.

Що се отнася до майката на Валентин Жеков-Салкъма – Стойка Иванова, то тя наистина е собственик на множество имоти. Името й прозира и в някои сделки с тъмно досие. До някои от тях се добра и “ШОУ” и ще разчепка сагата в следващ брой. Тогава ще стане ясно и по какъв начин майката на Салкъма се домогва до информация през Служба “Кадастър”- Бургас, която е безценна за по-обиграните със сделки по морето, и защо когато се видела натясно, отвръщала: “Нищо не може да ми направите, имам жълта книжка!”.

Еми МАРИЯНСКА