Из „Дневника на психиатъра“

3
Добави коментар
mignews
mignews

На 8 август Сидеров и подопечните му мутри от „Атака“ прекъсват лежането по плажовете, за да си поиграят на националисти

За да не бие път до София, атакисткият вожд праща на медите декларация, в която лицемерно се възмущава от решението на президента Росен Плевнелиев да не допусне родни журналисти до религиозната вечеря миналата седмица с мюсюлмански духовници и турския вицепремиер Бекир Боздаг.

Сидеров смесва факти и фантазии: „Плевнелиев се скри, за да не бъде заснет как се здрависва с подсъдими лица, обвинени за тежки престъпления срещу държавата, както и с новия любимец на Ердоган, Касим Дал, учредител на Реформаторския блок, който е сред тези, които насъскват уличните лумпени срещу „Атака“ и правителството“.

Въпросът е, защо обаче Сидеров пропуска да спомене за подкрепата си за кабинета на Орешарски и протурската партия на ДПС? Очевидно атакистите и нестабилният им в емоционално отношение вожд стават националисти само когато не прибират пари за гласовете, с които крепят новата тройна коалиция.

Панически, хората на Сидеров се разграничават и от промените в Закона за вероизповеданията (ЗЗВ), които ще позволят паметници на културата да преминат в ръцете на мюфтийствата. Абсурдното в случая е, че сред вносителите на скандалната поправка е дясната ръка на Сидеров Павел Шопов. Той обаче сега се отказвал от подписа си, защото: „Бях подведен от другите членове на комисията.“ Да бе, направо му повярвахме!
Да припомним, че още преди седмица НФСБ и телевизия СКАТ първи предупредиха за провокационната обиколка на Боздаг в страната и готвените скандални промени в ЗЗВ.

9 август (петък), 14.30 ч. Явно на морето е скучно и Сидеров пише писмо до СЕМ, в което хленчи, че медиите не му отразяват шизофреноподобните му фантазии: „Нито една наша дума не бе отразена по БНТ, а тя получава субсидия, която може да отиде за пенсии. Трябва да бъдат наказани, че укриват информация и че цензурират парламентарно представена партия.“

Като е толкова  загрижен за възрастните хора, защо атакистите не отделят средства от своята партийна субсидия, която възлиза на милиони левове. Тъкмо и Сидеров ще изпълни предизборните си обещания – 500 лева за всеки пенсионер и 1000 лева минимална работна заплата… Само че тогава на вожда на псевдонационалистите няма да му останат пари за петзвездни хотели и луксозни воаяжи до Париж.

12 август (понеделник), 11.00 ч. Сидеров е в Ямбол, където се прави на щедър и дарява църква с парите на данъкоплатците от партийната субсидия. На въпрос на репортери, дали вече се е спазарил за подкрепа на управляващите относно отхвърлянето на ветото на президента на актуализацията на бюджета, лидерът на „Атака“ се измъква с празни приказки: „Моите депутати имат пълна свобода да гласуват според своята съвест“.

Понеже явно журналистите не му вярват много, той се хвърля в поредна атака срещу държавния глава: „Играта на ГЕРБ и Плевнелиев е по-скоро игра напук, отколкото ход, който да търси нещо градивно. Той е по-скоро партиен президент и в никакъв случай не може да бъде обединител на нацията. Ние сме готови да започнем процедура по отзоваването му.“

За безсмисления огромен заем от един милиард, който ще загроби икономиката на страната, Сидеров не обелва и дума. Той вече е взел своето от него – БСП и ДПС му плащат щедро за подкрепата.