Честит рожден ден, Мистър де Ниро!

21
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Робърт де Ниро е роден на 17 август в Ню Йорк през 1943 г., в семейството на популярни в града художници.

Харесай страницата ни във Facebook

Две години след раждането му неговите родители се развеждат, а детството му минава близо до Италианския квартал в града.

Той е привлечен от актьорството и на 15-годишна възраст участва в постановки на няколко театъра. Записва се да учи актьорско майсторство при Стела Адлер и Лий Страсбърг, привърженици на школата на Станиславски.

Дебютът на де Ниро на големия екран е през 1969 г. във филма на Браян де Палма „The Wedding Party“, който остава незабелязан. През 1973 г. той прави впечатление в ролята на умиращия бейзболист от филма „Bang the Drum Slowly“. Още същата година е определен за най-добър актьор от гилдията на Нюйоркските кинокритици.

Първият истиски успех на Робърт обаче идва с участието му в продължението на „Кръстникът“ на Франсис Форд Копола. Ролята на младият дон Вито Карлеоне му носи „Оскар“ за най-добър актьор в поддържаща роля. Номинации за най-добър актьор пък му носят „Шофьор на такси“ (1976) и „Ловецът на елени“ (1978). През 1981 г. де Ниро печели втората си златна статуетка за ролята си в „Разяреният бик“ (1980) на Мартин Скорсезе.

Скандали и дебнещи папараци съпътстват личния живот на кино звездата. Самият той обикновено се придържа да не дава никакви коментари и предпочита да пази ореол на тайнственост около личния си живот. През 1997 г. де Ниро се жени за бившата стюардеса, тъмнокожата Грейс Хайтауър. Двамата имат син, който е шестото дете на актьора.

Една от последните кино новини около него е че ще си партнира с Мерил Стрийп във филма „Хубава къща“, по едноименния роман – бестселър на американската писателка Ан Лиъри. Досега двамата са си партнирали в „Да се влюбиш“ (1984), „Ловецът на елени“ (1978) и „Стаята на Марвин“ (1996).

До излизането му обаче през тази и следващата година ще можем да видим де Ниро в новия филм на Дейвид О. Ръсел „American Hustle“, още в снимания в София „Опасен гост“ с Джон Траволта, в „Мотел“ с Джон Кюсак, в „Ирландецът“ на Мартин Скорсезе, в „Hands of Stone“ с Анди Гарсия, в „Коза Ностра“ на Люк Бесон, в „Last Vegas“ с Морган Фрийман и Майкъл Дъглас.

По случай 70-годишния юбилей на актьора, сайтът „10-те най“ състави списък с 10 от най-популярните му филми. Вижте го тук >>.

Коментари

коментар(а)