Щерката на Калъмбов отложи сватбата с кипърския милионер

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Дъщерята на Методи Калъмбов – Димитрина, която получи преди година и половина годежен пръстен за 15 000 евро от кипърски богаташ и се похвали, че планира двойна сватба – в един от 7-звездните хотели на годеника си и в татковия хотел „Ален мак“ в Благоевград, няма скоро да надене на пръстчето си брачен пръстен. Очарователната блондинка призна пред приятели, че е решила да жертва личния си живот заради бизнес кариерата на хотелски мениджър, пише struma.bg.В Кипър никой не гледал сериозно на амбициозни дами с опит в този сложен бранш, затова Диди взела твърдо решение да остане в Благоевград и да възроди славата на хотел „Ален мак“ като местна туристическа перла.

Междувременно стана ясно, че освен за мениджмънта на бащините й хотели „Ален мак“, „Бор“, „Рилец“ и дистрибуцията на вода „Рилски манастир – Рилец“, която фирмата й ЕТ „Фешън топ моделс-Димитрина Калъмбова” бутилира от 2007 г., младата дама дълбоко е нагазила и в хитовото за новобогаташите производство на еленергия.

ЕТ „Фешън топ моделс-Димитрина Калъмбова” е собственик на ВЕЦ „Рилец“ в местността Студена чешма в землището на Рилски манастир, община Рила. ВЕЦ-ът е построен и пуснат в експлоатация още на 5 ноември 2007 г., но едва 2 години по-късно с Решение № С-02/14.12.2009 г. на закрито заседание ДКЕВР отговаря положително на молбата на Дидка за издаване на сертификат за произход на произвежданата от нея енергия. Като адрес за връзка на заявлението си за сертификация Диди Калъмбова е посочила бул. „Св.св. Кирил и Методий“ №1 в Благоевград. Това е и адресът на хотел „Ален мак“, където живее Димитрина.

Водната й централа, макар и в категорията мини ВЕЦ /за такива се смятат всички с мощност до 5 мегавата/, окончателно затвърждава името на Калъмбова като една от най-чаровните и заможни госпожици в Благоевград. Самата инвестиция е доста сериозна – грубо строителството на един ВЕЦ излиза между 1500 и 3000 евро на киловат. Това означава, че в „Рилец“ са налети най-малко 3-4 милиона лева. Поне до момента в България не се е чуло собственик на ВЕЦ да фалира, а и с договорите за изкупуване на енергията, които държавата е задължена да сключва със собствениците им, видимо бизнесът на Димитрина ще просперира.

Добри новини има и около Методи Калъмбов. В града дори се говори, че си купил къща в Малта. Островната държава, разположена южно от Италия, има фантастичен климат, цените на имотите са доста по-ниски от тези в Западна Европа, а от около година Малта се очертава една от най-предпочитаните дестинации за българските бизнесмени, тъй като, ако имат там имот, те могат да намалят съвсем законно данъците си с до 5%.