Продават месо от крадени коне в кланици и магазини (ВИДЕО)

12
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

на 30 юли 2013
|

Роми крадат коне, продават месото на магазини и кланици

Незаконни кланици, в които се умъртвяват крадени коне, работят в ромските махали в Карловско.  На място конското се разфасова и поема към магазини в столицата.От региона само за няколко месеца са били откраднати 70 коня и нито един от тях не е намерен от полицията. Конско месо се разфасова и в почти всеки двор в ромските махали, а някои по-големи „търговци“ имат готовност да зареждат софийските магазини, показва разследване на bTV.

Репортери, които се представили за търговци на конско месо, се свързали с банда с в. Бенковски. Пазачът на местната кланица ги насочил към човек от Стамболийски – Николай Герджето, който уверява, че е готов да изкупува конско месо по 1,20 лева за килограм. Герджето разказва, че изкупува и умрели коне, без никакви документи за произход, които продава на софийския пазар.

В ромската махала в Соколица репортерите се представили за търговци, които търсят конско месо за магазин. Мъж на име Алията веднага ги насочил към Маринчо от Карлово, който им обещал редовна доставка, още повече, че искал отдавна да пробие на столичния пазар.Той предложил конското месо разфасовано, обезкостено или трупно. Имал готовност на всяко зареждане да осигурява по 200 кг конско месо.

Share this story:

tweet

Тагове: конско месо