„Български пощи“ даде по-ниска цена за раздаването на декодери

13
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Държавното предприятие „Български пощи“ ЕАД е дало по-ниска цена в обществената поръчка за избор на изпълнител за продажба срещу ваучери на декодери за цифрова телевизия на социално слаби граждани. Това стана ясно от отворените оферти Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Освен „Български пощи“ до този етап на процедурата беше допуснато и „К и К електроникс“, което е собственик на веригата магазини за „Техномаркет“. Двете дружества са подали предложения за трите обособени позиции на обществената поръчка, които са за доставка на декодери на територията на Северен централен район (областите Велико Търново, Габрово, Русе, Разград, Силистра); Югозападен район, който обхваща Благоевград, Кюстендил, Перник, общините на територията на София град (с изключение на „Оборище“) и Софийска област; Югоизточен район Бургас, Сливен, Стара Загора, Ямбол.

„Български пощи“ предлагат цена за обслужване 0.8% от стойността на продадените устройства. Цените за декодери са съответно 36.12 лв. без ДДС за ефирна телевизия, 25.71 лв. без ДДС за спътникова и 40.85 лв. за кабелна платформа.

Предложението на „К и К електроникс“ е за 1%такса обслужване и съответно 32.92 лв. без ДДС за декодер за наземна цифрова ефирна телевизия, 28.25 лв. без ДДС за спътникова и 24.92 лв. без ДДС за кабелна.

Етикети:

цифровизация | раздаване на декодери