Как да почистите лицето си от черни точки?

13
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Смятаме, че сте наясно с причините за черните точки по лицето ви, затова ще ви обясним някои прости начини как да се отървете от тях у дома.

Със сигурност вече знате старателно да почиствате лицето си след грим. Преди да пристъпите към почистването на комедоните – черните точки, трябва да направите парна баня, защото тя отваря порите. Най-добре това става с лайка. Самото почистване не трябва да правите много често, за да не дразните прекалено кожата на лицето си. Ето какво да направите след парната баня:

1-ви вариант: Разтворете 1 ч.л. сода бикарбонат в 100 мл вода, напоете памучен тампон и леко масажирайте проблемните зони и накрая изплакнете с топла вода. Много козметици препоръчват да се замени водата с ябълков оцет, защото той прониква по-дълбоко в кожата, но вие преценете как да постъпите. И двата варианта са безопасни.

2-ри вариант: Направете маска от хума. Забъркайте малко прах с вода до получаване на гъста каша и нанесете на лицето, като избягвате очите и устните. Оставете да изсъхне и изплакнете с хладка вода.

3-ти вариант: Ако трябва спешно да отидете на среща и нямате много време за почистващи процедури на лицето, използвайте почистващи лентички за комедони (черни точки). Но не се надявайте, че с тяхна помощ можете напълно да се отървете от проблема. Този инструмент дава временен ефект, така че след приятното време в компанията на любимия човек, все още ще трябва да намерите време за почистване на кожата си.

4-ти вариант: Намажете лицето с мед, масажирайте няколко минути и поставете мека памучна кърпа. Оставете 10 минути да подейства и изплакнете с хладка вода. Медът има противовъзпалително и противобактериално свойство.

И накрая пожелаваме ви не само почистено лице, но и чудесно настроение. Усмихвайте се по-често и гледайте на живота с оптимизъм, за да сте здрави и красиви!