Как да запазим тена по-дълго върху кожата си?

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Главната грижа на жените след лятната ваканция е как да запазят възможно най-дълго слънчевия загар върху кожата си.

Първото, което трябва да знаете, че продължителността на тена зависи от това къде сте го получили – в близост до морето, в провинцията – край селската река или в планината. Морският тен има тенденция да избледнява най-бързо. Но има няколко начина да го задържите:

Вземайте витамин А. Тъй като кожата се изсушава на слънце, е необходимо да прилагате витамин А външно – под формата на масло за тяло – и вътрешно, под формата на капсули, които се продават без рецепта.

Включете в храната си телешки черен дроб, мляко, яйца, кайсии, спанак и всички червени и жълти плодове и зеленчуци. Пийте всеки ден чаша сок от моркови, като започнете в периода на слънчевите бани и продължите 30 дни след това.

Мажете всеки ден кожата с хидратиращ крем, защото тя остава суха след слънце и започва да се бели. Хидратацията задържа по-дълго тена. Освен това не ползвайте ексфолианти и сауна.

За да запазите тена си, добавяйте към водата във ваната по няколко пакетчета черен чай. Също с този чай може да си направите кубчета от лед и да мажете лицето с тях. Много е полезна и маска от извара и домати. Обелете 2 домата и ги намачкайте. Смесете с 2 с.л. извара, 1 с.л. олио, 1 с.л. прясно мляко и нанесете сместа за 20 минути. Изплакнете с хладка вода.

Използвайте и козметичните продукти, които са на пазара – кремове за лице и тяло с лек оттенък на слънчев загар. Почти всички известни марки са пуснали на пазара бронзираща козметика за летния период – пудра, руж, сенки, червила и гланц за устни.