Българите са отделили средно по 550 лева за лятната си почивкаБългарите са отделили средно по 550 лева за лятната си почивка

12
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Средно по 550 лева са отделили българите за своята лятна почивка, според Румен Драганов от Националния борд по туризъм, цитиран от Дарик. „Българите средно заделят по около 550 лв. за почивка, като някои от тях тези пари ги харчат модулно, т.е. те отиват по няколко пъти, няколко уикенда, които прекарват на морето или на други места. Някои правят комбинация България и чужбина. Някои правят само чужбина – примерно Гърция или Турция, или само морето. Но това е средната сума – около 550-560 лв.“, съобщава Драганов.

По думите на Драганов българите обичат да почиват на едни и същи места, защото се страхуват да не останат недоволни от новото. Страната ни тепърва следва да претърпи бум на интернет резервациите, смята специалистът. „В България частта на тези, които правят резервации със заплащане по интернет, е относително доста малък. Около 29% са тези, които по принцип правят тази стъпка. Това е около 50% по-малко от това, което е в Западна Европа“, допълни Драганов.