Подозиран за убийството на Георги Илиев правил порнофилм с ученичка

2
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Легионерът, подозиран за убиец на Георги Илиев, правил порнофилм с ученичка, разкрива „24 часа“

Фирмата на издирвания Красимир Станчев-Легионера, е заснела скандален порнофилм с непълнолетна на фона на българския трибагреник, е научило изданието.
МВР издирва 9 години Легионера, който е заподозрян за физически екзекутор на поредица от показни разстрели, отличаващи се с необикновена точност и професионализъм в изпълнението. Името му се свързва с екзекуциите на Васил Горчов-Кьоравия, и на боса на ВИС 2 Георги Илиев. Основно по тази версия работят разследващите в МВР след разкритията на свидетел срещу групата Килърите 3. Убийствата на двамата висаджии съвпадат почти изцяло с показния разстрел на сикаджията Дмитрий Минев-Димата Руснака. Една от основните следи на разследващите е свързана с убийството преди 8 години на Кьоравия.

 

НАП взема на прицел големи длъжници, съобщава „Труд“

Националната агенция за приходите (НАП) има сериозни проблеми със събирането на просрочените задължения. Това признание е направил изпълнителният директор на агенцията Бойко Атанасов по време на национално съвещание на ръководството на агенцията в средата на август, на което са присъствали премиерът Пламен Орешарски и финансовият министър Петър Чобанов, научи “Труд”. Сериозни критики Атанасов е отправил към дирекция “Събиране”, където се наблюдавала “лоша координация и колективна безотговорност”. Затова шефът на НАП, който е в ръководството на агенцията от години, обмисля да създаде отделна структура, която да отговаря за по-значимите случаи. В нея ще работят най-добрите експерти, за да се гарантира, че поне големите дългове ще се събират навреме и с приоритет.

 

В България всеки пети чиновник е началник, отбелязва „Сега“

В България всеки пети чиновник е началник, в държавните, областните и общинските служби има 145 000 щатни работни места, а най-високата основна заплата е 4300 лева. Това разкрива докладът за състоянието на администрацията за 2012 г., разгледан и одобрен от правителството. В него се анализират данните за 562 структури на бюджетна издръжка – министерства, агенции, комисии, институти и т.н. Това не е цялата бройка, тъй като има служби, които не са включени, защото не са подали информация. В първия план на премиера Пламен Орешарски се появи намек за реформа на администрацията. Там бе записано, че в държавата има цели 136 агенции, чието съществуване трябва да бъде преразгледано. В следващите версии на плана „Орешарски“ обаче тази идея изчезна. А място за реформи и за пестене на бюджетни средства има, при това много, става ясно от доклада. Към края на 2012 г. в държавната администрация е имало точно 144 875 щатни бройки. От тях 55 170 са в МВР, и то при положение че миналата година силовото министерство е намаляло с 3000 след 5% съкращения. Следващите многолюдни министерства са на външните работи – със 1350 бройки, на отбраната със 781, на икономиката – 854 с подопечните му агенции, на финансите с 651. Други големи служби са НОИ – 3735 работни места, НЗОК с 2273 щатни бройки, фонд „Земеделие“ – с 1660, дирекцията за изпълнение на наказанията – 4608.

 

Въртележка на върха на митниците, вижда „Капитал Daily“

Директорският пост в Агенция „Митници“ се оказа доста „проветрив“ след освобождаването му миналата седмица от заемалия го при управлението на ГЕРБ и служебното правителство Ваньо Танов. Въпреки че Борислав Борисов беше назначен официално на мястото на Танов и от четири дни е директор на агенцията, престоят му може да се окаже временен, докато правителството се споразумее за политически приемлива фигура за поста. Очакванията са това да бъде Кирил Желев, бивш зам.-министър на финансите, отговарящ за приходите във втората половина от управлението на кабинета „Станишев“. Източници от финансовото министерство казаха, че Желев е фаворит и на министър Петър Чобанов, но назначението му се бави заради спорове в социалистическата партия. По думите им Борислав Борисов е назначен за директор само защото Ваньо Танов е трябвало бързо да бъде освободен, а устройственият закон на митниците не предвижда  „временно изпълняващ длъжността“. От БСП коментираха, че разговори с Кирил Желев са проведени още преди седмици, но след това назначението се забавя поради разногласия. Самият Кирил Желев не бе открит за коментар до редакционното приключване на броя. Очаква се въпросът за новия шеф на митниците да се постави официално, след като сегашният директор Борислав Борисов се върне от отпуск в началото на септември.

България