Лифтинг на челото

13
Добави коментар
angelico
angelico

Тази процедура е финен лифтинг на кожата на челото и често се комбинира с премахването на някои основни мускулни тъкани, за да придаде повече младоликост на горната част на лицето.

Интервенцията коригира овиснали вежди, и заедно с лифтинг на кожата предизвиква известно подобряване на лицевите линии.

Какво включва повдигането на челото?
Необходими са най-малко четири разреза на границата на косата с дължина около сантиметър. Ендоскоп, представляващ тънка камера, която е свързана с монитор, след всяка иригация позволява на хирурга да види мускулите и тъканите под кожата. Той ще отстрани някои от тях за да изглади областта която обработва. Разрезите се направят хоризонтално с цел по-добро повдигане на челото и постигане на по-добър ефект.

Колко време отнема операцията?
Операцията обикновено отнема 1 до 2 часа и включва една нощувка в болница.

Какво да очаквате от лифтинга на челото?
Вашите очаквания трябва да бъдат реалистични. Повечето пациенти са доволни от резултата, имат  повдигнато самочувствие и изглеждат освежени в зоната над очите.

Възстановяване след процедурата

Какво ще се случи в периода за възстановяване?
Пациентите могат да усещат скованост, леко подуване и дискомфорт, но всички тези усещания са минимални и лесно се притъпяват с помощтта на медикаменти Може да ви бъде казано да поддържате главата си във високо положение в продължение на два до три дни след операция с цел контрол на отоците. Бинтове се отстраняват един или два дни след лифтинга, а шевовете от 10 дни до две седмици. Белезите обикновено изчезват от 3 до 6 месеца след процедурата. Ще трабва да правите и посещения при козметичния хирург в месеца след операция за проверка на вашия прогрес.

Какво е времето за възстановяване от операцията?
Повечето пациенти са на крака до няколко дни, и могат отново да работят в рамките на две седмици. Трябва да се избягват усилия в областта на шевовете за около един месец, заедно с продължително излагане на слънце. Средното време за възстановяване е между две до три седмици в зависимост от индивидуалността на всеки пациент.