Килими

11
Добави коментар
arkain-tour
arkain-tour

Какви са ползите от застланите пред голите подове?

Дебатът, кое е по-добре − килими или гол под, незастлано или мокет − остава много актуален, тема за разговор и между търговци, и потребители.
В началото на 2004 г. в четири водещи вестници във Великобритания се появяват статии, според които инцидентите, свързани с твърди, непокрити настилки, са се увеличили с над 300% през последните пет години. Данните се появяват след научни изследвания, извършвани през февруари 2004 г. от Кралското дружество за предотвратяване на произшествия (RoSPA). Това може би е фокусирало вниманието върху един аспект при избор на постелки за под, но има и много други предимства, когато се препоръчва постилане на килими върху твърди подови покрития.

* Ползи.

Ползите, които имаме от избора на качествени килими от www.carpethouse-bg.com във всеки вид приложение, са многобройни, като някои от тях може да бъдат осигурени и от друг тип покрития за под. Те осигуряват звукова изолация, спестяване на енергия, комфорт под краката, безопасност, избягва се приплъзване по пода, и са лесни за почистване и поставяне, с добра дълготрайност. И не на последно място − предоставят на потребителя гъвкавост за индивидуален творчески подход при обзавеждането.

* Звукоизолация.

Шумът вкъщи може да има сериозно отражение върху благосъстоянието на всички живущи, и в това отношение поставянето на текстилна подова постелка като мокет играе важна роля на практика да се елиминира въздействието на шума чрез поглъщане на звука.

Поради това, използването на килими увеличава поглъщането на звука, като провеждането на въздействието на шума може да бъде намален с до 30db, за разлика от, по сравнителни стойности, гладки подови настилки, които осиуряват между 5-15 db.

Например, ползите от намаляването на шума може да се усети в цялата къща. По-специално, в апартаменти на първия/втория етаж, когато шумът от твърдите настилки отвън може да бъде чут от хората на най-ниските етажи.

* Пестене на енергия.

Качествените килими имат принос за запазване на топлината в една стая и така спестяват енергия. Килимите имат ниска топлинна проводимост и са естествени топлинни изолатори, създавайки топлина бариера. В резултат на това, те задържат с 10% повече от топлината в помещението, която иначе ще се разсее, ако има само гладък под или дюшеме.

Това, съчетано с изключителния комфорт, който осигурява килима под краката ни, може да доведе до значително намаляване използването на отопление в преход от топъл към студен сезон. Изчислено е, че до 30 дни, от дните за отопление, могат да бъдат спестени, с поставянето на килими, което води до спестяване на енергия от около 4-6% и води до намаляване на сметките за отопление.

* Безопасност.

Безопасността обхваща два аспекта − намалено приплъзване, особено когато е мокро, и намаляване на натоварването върху ставите. Меките еластични влакна от постланите килими от Carpethouse-bg.com играят ролята на амортисьор и имат отлични ортопедични свойства.

Безопасността, която осигуряват за краката е важна характеристика за килима, както в дома, така и на работното място. Деца и възрастни хора, по-специално, се ползват от „не” плъзгащите му свойства и, в случай на падане, меката материя намалява риска от нараняване.

* Здраве.

Със своите превъзходни свойства да задържат прах, качествените килими са благоприятни за здравословна жизнена среда. Прахът се слегва бързо и след това бива здраво „захванат” от влакната на килима докато не бъде изсмукан при почистване. Той не се разнася от въздушните течения в помещението, а това означава, че съдържанието на прах от въздуха в стаята се поддържа ниско. Това е особено важно, тъй като частици прах също могат да действат като носители на микроби, алергени и други замърсители на въздух.
Не са известни алергии, предизвикани от застлани килими, освен ако материята не е замърсена. Митът, че килимите предизвикват алергии от задържането на акари в тях не е вярно, тъй като те се дължат на фекалиите в домашния прах от кърлежа − действителният алерген. Спалното бельо съдържа до 70% повече акари от килимите. Редовно почистване, заедно със съответно проветряване и поддържане на стаите сухи, означава, че е почти невъзможно един килим да съдържа, улавя или предава алергени.

* Почистване и поддръжка.

Почистването и поддръжката на качествените килими е бързо, лесно и евтино.
Килимите са бързи и лесни за поставяне, позволяват на потребителите значителни възможности за модерно творчество − независимо дали те се използват от стена до стена или в комбинация с други повърхности и подови настилки.

Повечето килими имат отлично качество, бавно износване, което означава, че може много години да ни радват