Татуировката на ангел е популярен дизайн!

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Изображението върху тялото на ангел се харесва и от мъжете, и от жените. Но като че ли мъжете надделяват в пристрастията си към този популярен дизайн.

Значението на този образ може да бъде намерено в религиозните вярвания или митологията, тъй като ангелите се смятат за небесни същества. Един от най-известните дизайни за татуировка е как Арахангел Михаил убива Сатаната. Интересен факт за татуировките на ангел е, че те могат да бъдат изработени върху всяка част на тялото – ръцете, краката, шията, раменете, долната част на гърба, гърдите и лицето.

Какво би могло да означава ангелска татуировка? Можем да разгледаме няколко вида.

Ангелите-пазители

Това са крайните защитници на хората и човечеството. Те се изобразяват върху тялото на човек, който има загрижен и отзивчив характер. Много хора с такива татуировки искат да покажат вярата си в това, че някой ги пази – техният ангел-хранител.

Архангелите

По-висши в небесното царство от ангелите са арахангелите, защото са по-близо до Бога. Като цяло хората, които си правят такава татуировка са религиозни. Както споменахме по-горе, най-главният е Арахангел Михаил. Той застава начело на армия от ангели срещу Сатаната, който преди бил ангел Луцифер, за да го изгони от небето. Откъси от битката можете да видите в татуировките, като архангели с броня и меч. Това са войните на Бога, които побеждават злото.

Падналите ангели или демоните

Когато Луцифер паднал от небесата, повлякъл и други ангели, които са се присъединили към неговия бунт срещу Бог. Тези ангели са известни сега като демони. Те са тъмни ангели, които са загубили битката. Изобразяват се в тежко черно мастило с кървави ножове, белези и одрани крила. Те не са религиозни символи и обикновено са направени в знак на бунт против правилата на обществото.

Херувими

Най-сладката форма на ангелската татуировка е на херувимите. Те са малки, детински ангели, които имат малки крила и са закръглени по форма. Щастливи и спокойни – те се изобразяват с усмивка на лицето. Както може би вече се досещате, Купидон е най-известния херувим от всички! Тази татуировка е символ на любовта.

Сега, като знаете какво изобразяват различните татуировки, се надяваме да изберете тази, която най-много подхожда на темперамента ви. И не забравяйте – тази манипулация обикновено е за цял живот. Може би ще предпочетете временна татуировка, която можете да сменяте често. По интересно би било!