Каква е връзката между секса и щастието?

2
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Британските жени не правят достатъчно секс и не са особено доволни от този факт.

Каква е връзката между секса и щастието?

Ново изследване за нивата на щастие в страната, осъществено от списание „Top Sante“, установи, че близо 20% от жителките на Острова никога не са правили секс. Други 10% правят секс по-малко от три пъти в годината, а 60% се отдават на плътски страсти два пъти в месеца или по-малко.

Не само необвързаните британки се оплакват от липса на секс. 26% от жените с партньор до себе си също признали, че правят секс само веднъж на два-три месеца. Допитването сред хиляда представителки на нежния пол на възраст между 35 и 55 години установило и ясна връзка между секса и душевното състояние.

33% от анкетираните дами, които правели секс повече от два пъти в седмицата, заявили, че са „много щастливи“ в сравнение със само 15% от тези, които правели секс веднъж на два-три месеца.

„Резултатите са едновременно шокиращи и тъжни, особено предвид факта, че сексът ни кара да се чувстваме добре, а това ни помага да живеем по-дълго и е безплатно“, заяви главната редакторка на списание „Top Sante“ Джейн Дръкър.

Само 9% от дамите, които правели секс веднъж седмично, се определили като „много тревожни“ спрямо 20% от тези, които се отдавали на ласки под завивките веднъж на два-три месеца. 63% от жените, които правели секс веднъж на два-три месеца, се консултирали с личния си лекар заради тревожността си. 59% от представителките на нежния пол, които правели секс по-малко от веднъж на месец, признали откровено, че повече секс би ги направил по-щастливи.

„Сексът не е лукс, той е жизненоважен. Той намалява стреса, засилва имунната система и ни дава значително усещане за задоволство“, казва сексоложката Трейси Кокс. Освен това сексът заздравява сърцето, намалява кръвното налягане и повишава самоуважението, установиха минали изследвания. Той помага и за топенето на калории, като 30 минути секс изгарят 85 или повече калории.

06.09.2013/Розали