Си Ен Ен показа жертви на химическо оръжие (видео 18+)

2
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Кадрите са предоставени и на членове на Комисията по разузнаване в Сената

Си Ен Ен излъчи видеозаписи с жертви, които са били показани на избрани американски законодатели като част от усилия за осигуряване на подкрепа за удар по Сирия.

Медията съобщи, че 13-те клипа са били показани в четвъртък на членове на Комисията по разузнаване в Сената, на които е казано, че записите показват жертви на атаката с химическо оръжие от 21 август край Дамаск.

Кадри показват гърчещи се деца и мъже, пръснати по пода, повръщащи и с пяна по устата. Други показват мъртвите тела на десетки сирийци, включително деца, наредени едно до друго. Вижда се мъж, държащ очевидно безжизненото тяло на малко момче.

На сенаторите е казано, че записите са истински. Но медията отбелязва, че тя не е могла да удостовери истинността им и подчертава, че записите не показват кой е отговорен за атаката. Все пак телевизията е успяла да потвърди, че администрацията на САЩ е показала видеозаписите на членове на Сената като част от опитите си да убеди законодателите в необходимостта от ограничен военен удар по Сирия.

Автор:

Константин Тодоров

Разпечатай
Изпрати