Дъщерите на Албена Чакърова отгледани от роднини

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

В миналия брой на „ШОУ” писателят Станко Михайлов разказа потресаващата участ на една от знаменитостите на родната сцена – актрисата Мариана Аламанчева, която животът притиснал дотам, че се принудила да чисти входове, за да издържа безработната си дъщеря. По повод на публикацията в редакцията пристигна писмо, от което научаваме сходна, но антиподна история – как някогашната театрална надежда – актрисата Албена Чакърова се отказала от втората си дъщеря – Радоя, и до ден-днешен не се интересувала какво се случва с нея.

Възмутени някогашни съседи на семейството на Албена и актьорът Петър Топалов, от когото е момичето, разказват как Албена си взела чукалата още докато момиченцето било бебе и повече не я видели в квартала. Хората се възмутили от участие на Чакърова в студиото на „На кафе” на Гала, където тя взела да разказва за дъщерите си – как първата – София, учела в частен колеж, а втората – Радоя била в Испания. „Идеше ми да счупя телевизора!”, пише бивша съседка на семейството от кв. „Красно село”.

„Радоя я отгледаха баща й Петьо и баба й Рая!..

За другото й момиченце на Албена – от първия й брак пък се грижела майка й. Само два-три пъти сме го виждали това дете. Като си тръгна от къщата в квартала Албена, повече не й видяхме очите да дойде да си види дъщеричката. Съседите научихме, че Петър я е принудил да подпише, че се отказва от Радоя, за да не разстройва детето с иди ми-дойди ми. По онова време тя вече се е мъкнала с някакъв от Киноцентъра – пияна и дрогирана!..Мислехме я за голямата работа, а тя се оказа една пропаднала!..”, пише в писмото.

Наш репортер проучи, че Топалов и Чакърова сключват брак, след като и двамата имат зад гърба си неуспешен такъв. Настаняват се да живеят в наследствена къща на Петър Топалов от баща му в района на „Красно село”. От първия си брак Топалов няма деца, а Албена има момиченце – София, за което се грижели майка й и баща й. Майката на Албена дълго време работела в телевизията и нейни бивши колеги потвърждават, че отгледала първото дете на дъщеря си Албена. Жената се оплаквала, че дъщеря й няма никакъв майчински инстинкт. Албена дори веднъж казала: „защо ли ги раждам тия деца?!” – очевидно считала, че майчинството не е за красавица като нея, с амбиции за „холивудска” кариера. Преди брака си с Петър Топалов Албена Чакърова е на върха на славата си – тя е име в столичната бохема. Вее златисти коси в Народния и от раз сваля мъжа на примата на театъра Виолета Гиндева. Очевидци разказват как още преди Гиндева да се разведе с покойния Емил Джамджиев, той и Албена демонстрирали показно връзката си и се появявали заедно в клуба на театъра.

Гиндева преживяла тежко изневярата

защото Джамджиев, макар и да бил талантлив, дължал цялата си кариера на стипендиант на Народния и артист в него, на нея. За „благодарност” младичкият й съпруг й хвърлил счупен карамфил на масата, докато тя празнувала рожден ден с приятели в клуба, ..прегърнат с Албена. Това възмутило дълбоко присъстващите на празника й и предизвикало унизително шушукане по съседните маси. Дори и онези, които завиждали на Гиндева, почнали да й съчувстват. Гиндева мълчаливо приема раздялата и се държи достойно. И до ден -.днешен се изказвала уважително към бившия си, който почина твърде млад. За Петър Топалов се знае, че е работил с трупата на Вельо Горанов в театър „Движение” и дори бил фаворит на учителя си. Млад, красив и нахакан, Петър бил много харесван от жените.

С Албена се познавали още от студентските години в театралната академия. Минават през доста житейски перипетии преди отново да се открият. Женят се, но бракът им наистина издържа до малко след раждането на дъщеричката им. Топалов напуска сцената завинаги и започва частен бизнес – занаятчийство – градинска декорация – скали и фонтани от смоли. Първоначално му потръгва. Подсигурява добри пари за отглеждането на дъщеря си Радоя, за която се грижи неговата майка. Проявява твърдост и почти не допуска Албена до момиченцето. Не че тя напирала да го види. След време Петър среща нова жена и сключва за трети път брак – с бизнесдама, напреднала в бизнеса с градинското озеленяване. Жената му ражда момченце, но се оказва, че няма афинитет към брака. Напуска Топалов и си прибира детето. Той отново остава самотен мъж и баща на дъщеря си от Албена. Момиченцето расте красиво и добро дете. На баща й обаче става все по-трудно да се справя с живота. Радоя веднъж признала пред съседи, че се чувства

като „сираче при живи родители”

Хората разказват, че момичето често гладувало и ходело пеш на училище, за да спестява пари. Въпреки трудностите завършило с пълно отличие и перфектен английски. Така успяло да си намери работа на рецепцията на столичен хотел. Току-що завършила училище, по-малката дъщеря на Албена Чакърова е била принудена да се издържа съвсем сама. „Не стана проститутка, не тръгна по лекия път! Тука си е, работи и му се възхищаваме на това дете!, продължава писмото. Каква ти Испания!.. Как не я беше срам Албена да лъже така! А и Гала да заблуждава хората с лъжливите истории на гостенките си!..

По същия начин лъжат при нея не една и две измислени „майки”. Няма да забравя как оная, манекенката дето я пребиха /Деси Зидарова – бел. ред./, беше в студиото й с дъщеричката си и детето се държа така отчуждено, че стана повече от ясно, че рядко вижда майка си. Явно бащата, Весо Парцала ли му викаха, й гледа децата, докато тя си вее г…за насам-натам с млади момчета!..”, заключава авторката на писмото и обобщава:”Такива артистки от живота като Албена, дето си мислеха, че светът е техен и могат да имат всеки и всичко, което си поискат, често стигат дъното. Но за разлика от Мариана Аламанчева Албена няма духовната сила и мъжество да се бори с живота, ами търси утеха в алкохола и наркотиците!..”

Клавдия ШЕКЕРДЖИЕВА